نوبت گیری 09039290599

پرولوتراپی چیست؟ | کاربرد پرولوتراپی در درمان بیماری های مفصلی

پرولوتراپی، یک روش درمانی است که می‌تواند به ترمیم بافت‌ها و مفاصل بدن کمک نماید. همچنین به عنوان یک روش درمانی تزریقی احیا کننده، و یا روش درمانی تکثیر کننده نیز شناخته می‌شود. پرولوتراپی، انواع مختلفی دارد، اما هدف انجام این درمان، تحریک بدن برای ترمیم کردن خود، است.

پرولوتراپی چیست؟

پرولوتراپی، یک درمان تزریقی است که برای تسکین درد، مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این درمان، پزشک شما مقدار کمی از یک ماده محرک را به بدن شما تزریق می‌کند. این محلول، دکستروز (قند) نام دارد که رایج ترین محرک تزریقی است.

تحقیقات نشان داده است که پرولوتراپی، با کمک به شروع سریع توانایی‌های طبیعی بدن شما برای درمان کردن خود، درد را تسکین می‌دهد. پرولوتراپی، برای کمک به افرادی که دارای بیماری‌های اسکلتی عضلانی هستند (مشکلاتی در استخوان‌ها، ماهیچه‌ها، تاندون‌ها، رباط‌ها و بافت‌های نرم) مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اگر می‌خواهید از درمان پرولوتراپی استفاده نمائید، مطمئن شوید که آن را، یک پزشک ماهر، در یک کلینیک معتبر، برای شما انجام می‌دهد. این امر مهم است که، قبل از اضافه نمودن هر گونه درمان جدید، به برنامه قبلی مدیریت درد خود، با پزشکتان مشورت کنید.

اهداف درمانی پرولوتراپی چیست؟

اهداف درمانی پرولوتراپی عبارتند از:

  • بهبود عملکرد
  • افزایش قدرت
  • کاهش درد
  • کاهش سفتی و خشکی

پرولوتراپی برای چه کسانی مناسب است؟

پرولوتراپی برای چه کسانی مناسب است؟

از آنجا که به نظر می‌رسد که این یک درمان بی‌خطر است، در صورت تمایل می‌توانید پرولوتراپی را امتحان کنید. برای استفاده از درمان پرولوتراپی، می‌توانید به یک پزشک ارتوپد، پزشک ورزشی و یا متخصص طب فیزیکی و توانبخشی مراجعه نمائید.

پرولوتراپی ممکن است مفید باشد اگر:

  • کمر درد مزمن داشته باشید.
  • تاندون آسیب دیده داشته باشد.
  • آرتروز داشته باشید.
  • در ورزش آسیب دیده باشد.

ابتدا با پزشک خود مشورت کنید، زیرا ممکن است برای مشکل شما، درمان‌های مؤثرتری وجود داشته باشد که نتایج بهتری داشته باشند. پزشک، ممکن است که درمان پرولوتراپی را فقط در صورتی برای شما در نظر بگیرد که هیچ درمان دیگری مؤثر نبوده باشد.

برخی از افراد، به بیماری‌های خاصی مبتلا هستند که نباید پرولوتراپی کنند. این افراد شامل کسانی هستند که مشکلات زیر را دارند:

  • سلولیت
  • آرتریت سپتیک
  • آبسه
  • شکستگی
  • آرتروز نقرسی

مزایای پرولوتراپی

مزایای پرولوتراپی

متخصصان پزشکی که از درمان پرولوتراپی حمایت می‌نمایند معتقدند که، تقویت مفاصل به معنای کاهش درد آن است. همچنین، مفصل بهبود یافته و مستحکم، به ثبات و بهبود حرکت کلی و عملکرد کمر و مفاصل، کمک می‌کند. (منبع)

پرولوتراپی یک درمان کاملاً طبیعی و دائمی است، زیرا متکی به ترمیم خود بدن برای کاهش درد است.

بر خلاف مسکن‌ها و داروهای ضدالتهاب، که فقط به طور موقت درد را تسکین می‌دهند؛ و همچنین، گزینه‌های جراحی، همیشه برای تثبیت کامل مفصل، موفق عمل نمی‌کنند؛ پرولوتراپی برای حصول یک اثر درمانی بهتر از ورزش و مسکن‌های موضعی، ارائه می‌گردد.

پرولوتراپی کمر

کمر درد مزمن، یک مشکل بسیار رایج است که در حال حاضر هیچ درمان مؤثری در جهان برای آن وجود ندارد. بیش از ۵۰ سال است که از تزریق پرولوتراپی، برای درمان کمر درد مزمن استفاده می‌شود. این درمان، شامل تزریق مکرر ترکیباتی مانند دکستروز (قند) به رباط‌ها، برای کمک به شروع مجدد روند بهبود طبیعی بدن، بوسیله ایجاد التهاب کنترل شده (تورم) در نواحی تزریق شده است. طرفداران این روش، بر این باورند که پرولوتراپی، همراه با تمرینات ورزشی مناسب، منجر به ایجاد رباط‌های قوی‌تر می‌شود که می‌توانند بهتر از کمر حمایت کنند. (منبع)

پرولوتراپی زانو

آزمایشات بالینی متعدد اثرات قابل توجهی در، بهبود درد آرتروز زانوی بیماران، پس از پرولوتراپی بدون هیچ گونه عوارض جانبی، نشان داده است. اگرچه، با توجه به متغیرهای مطالعه در بین مطالعات انجام شده ناهمگونی وجود دارد؛ اما نتایج به طور مداوم، بهبود قابل توجهی درعکس‌های رادیوگرافی، میزان درد و کیفیت زندگی، پس از درمان پرولوتراپی را نشان می‌دهند. به نظر می‌رسد که پرولوتراپی، جایگزین ایمن و مؤثری برای فیزیوتراپی، جراحی‌ها، داروهای NSAID، استروئیدها و داروهای مخدر باشد، اگر که آنها نتوانند تسکین مورد نظر را ایجاد کنند.

آماده شدن برای پرولوتراپی

قبل از انجام پرولوتراپی، پزشک شما آزمایشات تصویربرداری را که انجام داده‌اید بررسی می‌کند، از جمله: ام آر آی، اسکن و اشعه ایکس. از پزشک خود بپرسید که آیا باید قبل از شروع درمان، دارو‌هایی که مصرف می‌کنید را متوقف کنید یا خیر.

روند درمان پرولوتراپی

روند درمان پرولوتراپی

یک بی‌حس کننده موضعی برای کاهش درد برای شما، استفاده می‌شود؛ البته در صورت لزوم، روش‌های دیگری نیز برای تسکین درد وجود دارند.

در طول این روش، پزشک:

  • پوست شما را با الکل تمیز می‌کند.
  • برای کاهش درد، کرم لیدوکائین را روی محل تزریق می‌مالد.
  • محلول را به مفصل آسیب دیده، تزریق می‌کند.

کل زمان درمان، تقریباً ۳۰ دقیقه طول می‌کشد که این زمان، شامل آماده سازی، درمان و مراقبت بعد از درمان می‌شود. بلافاصله پس از درمان، پزشک ممکن است بسته‌های یخ یا کیسه گرم را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی نواحی تحت درمان قرار دهد. شما در این مدت استراحت خواهید کرد. سپس شما می‌توانید به خانه بروید.

برای این درمان، به چندین جلسه تزریق نیاز خواهید داشت. معمولاً افراد، در جلسات پرولوتراپی در مجموع ۳ تا ۶ تزریق دریافت می‌کنند. تعداد تزریق‌هایی که نیاز دارید و تعداد دفعات آن، بستگی به این دارد که درمان در کجای بدن شما انجام می‌شود؛ و پزشک شما چه چیزی را صلاح می‌داند.

بهبودی پس از پرولوتراپی

بلافاصله پس از عمل، احتمالاً مقداری تورم و سفتی را احساس خواهید کرد. بیشتر افراد می‌توانند تا یک روز بعد، فعالیت‌های عادی خود را از سر بگیرند، اگرچه کبودی، ناراحتی، تورم و سفتی ممکن است تا یک هفته ادامه داشته باشد.

اگر متوجه موارد زیر شدید، فوراً به پزشک مراجعه کنید:

  • درد شدید یا بدترشدن درد، تورم و یا هر دو
  • تب

زیرا این علائم می‌توانند نشانه‌های عفونت باشند.

نتایج مورد انتظار از پرولوتراپی چیست؟

در ابتدا تورم و سفتی خفیف، اما موقتی ممکن است رخ دهد. برخی از بیماران پس از اتمام جلسات اول درمان، بهبود قابل توجهی را مشاهده می‌کنند، در حالی که بعضی دیگر، پس از گذراندن جلسات متوالی، متوجه بهبودی فزاینده می‌شوند. مطالعات تحقیقاتی نشان می‌دهد که بیش از ۸۰ درصد از افرادی که تحت درمان پرولوتراپی قرار می‌گیرند، نتیجه خوب و یا عالی را گزارش داده‌اند. بسیاری از بیماران برای همیشه درمان می‌شوند. آنها نه تنها دوباره از فعالیت‌های ساده مانند: خواب خوب شبانه، تماشای فیلم و پیاده‌روی، لذت می‌برند؛ بلکه به بسیاری از فعالیت‌های بدنی مانند فوتبال، دوچرخه‌سواری، کوهنوردی، دویدن، اسکی و حتی اسب‌سواری نیز بازمی‌گردند.

خطرات یا عوارض پرولوتراپی چیست؟

بر اساس تحقیقات محدودی که انجام شده است؛ به نظر می‌رسد که پرولوتراپی، یک درمان بی‌خطر است. هیچ یک از آزمایش‌های بالینی، برای پرولوتراپی در جهت رفع کمر درد، عوارض جانبی جدی نشان نداده‌اند. اثرات جانبی خفیف این درمان، ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • درد خفیف در هنگام تزریق
  • خونریزی
  • بی حسی گاه به گاه
  • حس کردن مفصل

در حالی که هیچ گزارشی در این باره وجود ندارد؛ اما ممکن است که عوارض جانبی مانند موارد زیر رخ دهد:

  • واکنش آلرژیک
  • عفونت در محل تزریق
  • آسیب عصبی
  • احساس سبکی سر

اکثر پزشکان طرفدار این روش درمانی نیستند و آموزش رسمی در دانشکده پزشکی برای این درمان را ندیده‌اند. همچنین این درمان، عملی نیست که نیاز به گواهینامه خاصی داشته باشد، اما پزشک برای انجام صحیح پرولوتراپی باید بسیار ماهر باشد.‌

مهم است که، مطمئن شوید که پرولوتراپی را فردی که به درستی برای تزریق، آموزش دیده است؛ برای شما انجام می‌دهد.

سؤالات متداول

میزان موفقیت پرولوتراپی چقدر است؟

افرادی که پرولوتراپی انجام می‌دهند، میزان موفقیت بالایی را تجربه می‌کنند. مانند هر روش دیگری، مهارت پزشک در انجام عمل، بر نتایج عملکرد آن تأثیر می‌گذارد. همچنین، نحوه پاسخ هر فرد به درمان، متفاوت است.

بعد از پرولوتراپی چه اتفاقی می‌افتد؟

 در بیشتر مواقع، پرولوتراپی نیازی به پیگیری خاصی ندارد. در مورد هر تغییری که در درد یا علائم خود مشاهده می‌کنید، با پزشک خود صحبت کنید، به خصوص اگر درد شما بدتر شود.

دوران نقاهت پس از پرولوتراپی چقدر است؟

جلسات پرولوتراپی، نیاز به دوران نقاهت نداشته و یا به زمان اندکی برای بهبودی نیاز دارد. معمولاً شما می‌توانید بلافاصله تمام فعالیت‌های معمول خود را از سر بگیرید.

چه زمانی باید مجدداً به پزشک مراجعه کنم؟

در صورت مشاهده هر یک از موارد زیر فوراً با پزشک خود مشورت کنید:

  • شروع درد جدید یا بدتر شدن درد
  • تورم
  • تغییر رنگ پوست
  • جوش یا کهیر

آیا پرولوتراپی دردناک است؟

در حالی که میزان تحمل درد، در همه افراد متفاوت است، بیماران طیفی از ناراحتی، از خفیف تا متوسط را، با تزریق پرولوتراپی، احساس می‌کنند. در این درمان، از سوزن‌های کوچک استفاده می‌شود و در برخی موارد ممکن است از سرد کننده پوست برای “بی حس کردن” پوست استفاده شود.

چه مدت طول می‌کشد تا پرولوتراپی انجام شود؟

بسته به تعداد نواحی تحت درمان، اکثر روش‌های پرولوتراپی، در ۱۵ تا ۳۰ دقیقه، انجام می‌شوند.

آیا ممکن است که به محلول‌های تزریق شده حساسیت داشته باشم؟

دکستروز، یک قند طبیعی است که در گیاهان و بدن حیوانات یافت می‌شود. اگرچه بسیار بعید است، اما ممکن است سیستم ایمنی بدن شما دکستروز را تشخیص ندهد و آنتی بادی برای مبارزه با آن به عنوان یک مهاجم ایجاد کند. این امر، می‌تواند باعث واکنش آلرژیک شود. پزشک شما این مورد را از قبل آزمایش خواهد کرد.

آیا بیمه من، هزینه تزریق پرولوتراپی را پوشش می‌دهد؟

متأسفانه به دلیل اینکه شرکت‌های بیمه، این روش را یک روش درمانی جدیدتر می‌دانند، ممکن است هزینه این عمل را پوشش ندهند. بهترین راه برای اطمینان از این موضوع این است که با ارائه دهنده بیمه خود صحبت کنید.

به چند تزریق نیاز دارم؟

یک مجموعه درمانی استاندارد پرولوتراپی، شامل سه تزریق است، اما اگر بهبود قابل توجهی نشان داده شود، ولی بهبودی کامل حاصل نشده باشد، اغلب سه تزریق دیگر انجام می‌شود.

پرولوتراپی را روی کدام قسمت‌های بدن می‌توان انجام داد؟

پرولوتراپی را می‌توان برای درمان مشکلات ستون فقرات از جمله ستون فقرات کمری، سینه‌ای و گردنی تا سطح مهره C2 استفاده کرد. ما می‌توانیم آرتروز زانو و لگن را همراه با پیچ خوردگی مکرر مچ پا و بی‌ثباتی شانه یا تاندینوپاتی روتاتور دست را با پرولوتراپی، درمان کنیم.

بین هر تزریق پرولوتراپی، چقدر فاصله زمانی باید باشد؟

یک تا ۴ هفته بسته به مشکل بیمار.

مقالات مرتبط

تماس با ما
×نوبت گیری در واتساپ