درد سیاتیک اصطلاحی است که به درد ناشی از تحریک عصب سیاتیک گفته می شود. سیاتیک معمولاً به دلیل فشرده شدن عصب قسمت تحتانی ستون فقرات ایجاد شده و اغلب، سیاتیک با کمردرد اشتباه گرفته می شود. عصب سیاتیک طولانی ترین و عریض ترین عصب بدن انسان بوده که از قسمت پایین کمر، از باسن و پاها پایین رفته و تا زیر زانو ادامه میباید. کنترل ماهیچههای ساق پا و حواس پوست پا بر عهده عصب سیاتیک میباشد. سیاتیک یک بیماری نیست، بلکه نشانهای از وجود یک نوع بیماری است که عصب سیاتیک را درگیر کردهاست. تقریبا ۴۰ درصد از افراد حداقل یک بار در زندگی خود سیاتیک را تجربه میکنند.
عصب سیاتیک چیست؟
همانطور که گفته شد عصب سیاتیک بزرگترین عصب بدن انسان است که از پیوند پنج ریشه عصبی قسمت تحتانی ستون فقرات تشکیل میشود. این عصب از باسن و از پشت ران نشات گرفته و تا پاشنه و کف پا کشیده میشود. هر نوع دردی که از عصب سیاتیک نشات بگیرد درد سیاتیک نامیده میشود.
علل سیاتیک
طبق تحقیقات انجام شده، ۹۰ درصد علل سیاتیک، ریشه در فتق دیسک دارد.
به طور کلی ستون فقرات از سه قسمت تشکیل شده است:
- مهره
- اعصاب
- دیسکها
دیسکها، ساخته شده از غضروف بوده که خود غضروف، مانند یک بالشتک بین هر دو مهره قرار گرفته و ستون فقرات را منعطف میکند. فتق دیسک زمانی اتفاق میافتد که دیسک از جای خود بیرون بزند و این فتق دیسک به طور معمول، به عصب سیاتیک فشار وارد میکند.
سایر علل سیاتیک عبارتند از:
- تنگی کانال نخاعی
- اسپوندیلولیستزیس: عارضهای که در آن دیسک از جای خود به جلو میلغزد.
- تومورهای ستون فقرات: وجود تومور در ناحیه ستون فقرات، ممکن است ریشه عصب سیاتیک را تحت فشار قرار دهد.
- عفونت
- سایر علتها: به عنوان مثال، آسیب به ستون فقرات
- سندرم دم اسبی: یک نوع عارضه نادر اما جدی بوده که بر اعصاب قسمت تحتانی نخاع تاثیر میگذارد.
عوامل خطر برای درد عصب سیاتیک
عوامل خطر رایج عبارتند از:
- سن: افراد ۳۰ و ۴۰ ساله بیشتر در معرض ابتلا به سیاتیک میباشند.
- شغل: مشاغلی که نیاز به بلند کردن بارهای سنگین برای مدت طولانی دارند.
- بیتحرکی: افرادی که برای طولانی مدت یکجا می نشینند و از نظر بدنی کمتحرک هستند، در مقایسه با افراد فعال، بیشتر در معرض ابتلا به سیاتیک میباشند.
علائم سیاتیک
علائم سیاتیک میتواند شامل درد، سوزن سوزن شدن و بیحسی در ساق پا باشد. درد سیاتیک اغلب هنگام نشستن، عطسه، سرفه یا رفتن به توالت بیشتر احساس میشود. از آنجایی که درد سیاتیک به عنوان یک عارضه کمری جدی تلقی میشود، توصیه میشود ظرف چند روز اول پس از بروز علائم به پزشک مراجعه کنید. برای تشخیص این عارضه، پزشک شرح حال پزشکی بیمار را گرفته و ستون فقرات و پاهای وی را معاینه می کند. دقت کنید که اگر در کنترل ادرار و دفع، مشکل دارید یا ضعف، بیحسی یا درد شدید دارید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.
درد سیاتیک چگونه تشخیص داده میشود؟
اگر علائم درد سیاتیک خفیف باشد و پس از ۴ تا ۸ هفته بهبود یابد، احتمالا درد سیاتیک حاد است و معمولاً نیازی به درمانهای پزشکی نیست. پزشکان همچنین از بیمار می خواهند تا تمرینات کششی را انجام داده تا بررسی کنند که آیا فرد در حین انجام این تمرینات، درد شدیدی در قسمت پایین پاها حس میکند یا خیر. اگر در این حالت دردی حس شود، معمولا نشانه عود کردن سیاتیک است. همچنین اگر درد سیاتیک بیش از ۴ تا ۸ هفته ادامه دار شود، ممکن است نیاز باشد تا آزمایشات تصویربرداری مانند اشعه ایکس یا MRI بر روی بیمار انجام شود.
درمان درد سیاتیک
برای جلوگیری از پیشرفت علائم، توصیه میشود در اسرع وقت سیاتیک را درمان کنید. درمان سیاتیک ممکن است شامل هر دو روش غیر جراحی و جراحی باشد. به طور معمول، ابتدا روش های غیرجراحی بر روی بیمار انجام شده و در صورتی که درد بهبود نیابد، گزینه جراحی مطرح میشود.
درمان غیرجراحی سیاتیک
اولین درمان سیاتیک معمولاً شامل ترکیبی از فیزیوتراپی، دارودرمانی و تزریقهای مختلف میباشد. سیاتیک حاد معمولا در عرض ۴ تا ۶ هفته با درمان غیرجراحی بهتر می شود. درد سیاتیک مزمن، به طور معمول برای درمان، بیشتر طول خواهد کشید.
در اکثر موارد، درد سیاتیک حاد، به درمانهای خانگی زیر پاسخ مناسب میدهد:
- مسکن های بدون نسخه مانند ایبوپروفن
- ورزش هایی مانند پیاده روی یا تمرینات کششی سبک
- کمپرس گرم یا سرد
دارودرمانی برای درد سیاتیک
برای تسکین درد سیاتیک می توان از هر دو مدل داروهای نسخه ای و بدون نسخه استفاده کرد. چند نمونه از داروهای مورد استفاده برای درمان درد سیاتیک عبارتند از:
- داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)، مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن
- استروئیدهای خوراکی، مانند پردنیزون
- داروهای ضد تشنج، مانند گاباپنتین
- داروهای ضد افسردگی، مانند آمی تریپتیلین
- مسکن های مخدر دار، مانند ترامادول یا اکسی کدون
تزریقات کمری برای درد سیاتیک
تزریق به ناحیه کمر، با هدف تسکین درد انجام میشوند. این تزریقات همچنین در تشخیص علت درد نقش موثری دارند.
رایج ترین انواع تزریق ها برای تسکین درد سیاتیک عبارتند از:
تزریق استروئید اپیدورال
تزریق استروئید اپیدورال ممکن است به تسکین درد سیاتیک ناشی از عارضههایی چون، تنگی کانال نخاعی، فتق دیسک یا بیماری دژنراتیو دیسک (دیسک بدتر شونده)، کمک کند.
اهداف این درمان عبارتند از:
- کنترل التهابات ناشی از فتق دیسک
- کاهش فعالیت سیستم ایمنی برای کاهش تولید سلول های التهابی در بدن و در نهایت بهبود درد سیاتیک
مسدود کردن ریشه عصبی
در این شیوه، یک نوع ماده مسدود کننده ریشه عصب در نزدیکی عصب نخاعی تزریق میشود. این داروی تزریق شده، التهاب را کاهش میدهد و در اصل درد سیاتیک را دیگر حس نخواهید کرد. این شیوه مسدود کردن ریشه عصب، ممکن است روی یک یا چند ریشه عصبی از L4 تا S3 برای کنترل درد سیاتیک انجام شود. برخی از افراد ممکن است بعد از انجام این کار، کاهش درد فوری داشته باشند، و برخی دیگر ممکن است تنها برای چند هفته یا چند ماه دردشان تسکین یابد، و جالب تر اینجاست که عده ای ممکن است اصلاً تسکین درد نداشته باشند.
عمل جراحی
وقتی هیچ راهی درمان کننده درد سیاتیک نباشد، جراحی آخرین راه حل برای حدود ۵ تا ۱۰ درصد از مبتلایان خواهد بود. اگر درد سیاتیک خفیفی دارید اما همچنان پس از ۳ ماه استراحت، انجام تمرینات کششی و مصرف دارو همچنان درد شما ادامه دارد، احتمالاً نیاز به جراحی داشته باشید. در موارد بسیار نادر، سیاتیک ممکن است باعث ایجاد سندرم دم اسبی شود. این سندورم خود باعث می شود تا کنترل ادرار و دفع خود را از دست بدهید. در این حالت نیز، نیاز به جراحی خواهید داشت.
دو گزینه اصلی جراحی برای درمان درد سیاتیک، دیسککتومی و لامینکتومی میباشند.
دیسککتومی
در طی این روش جراحی، جراح، هر چیزی را که بر عصب سیاتیک شما فشار میکند، اعم از فتق دیسک، زوائد استخوانی و غیره را برمی دارد. برای انجام عمل جراحی دیسککتومی، بیهوشی عمومی خواهید گرفت و بعد از عمل نیز شاید بتوانید همان روز به خانه بروید.
لامینکتومی
لامینا بخشی از ساختار استخوانی است که نخاع را می پوشاند. در طول جراحی لامینکتومی، جراح، لامینا و هر بافتی را که بر عصب فشار آورده و باعث درد میشود را خارج میکند. برای انجام این عمل جراحی نیز بیهوشی عمومی دریافت خواهید کرد و خود عمل میتواند تا ۲ ساعت به طول انجامد. برای ترخیص نیز باید ۱ الی ۲ روز در بیمارستان بستری باشید.
درمان کایروپراکتیک
تمرینات کایروپراکتیک، میتواند به رفع بیماریهایی که باعث درد عصب سیاتیک شدهاند کمک کند. بیماریهایی مانند فتق دیسک یا تنگی کانال نخاعی.
ماساژ درمانی
مزایای ماساژ درمانی عبارتند از:
- بهبود گردش خون که باعث بهبود درد سیاتیک میشود.
- شل کردن عضلات خشک و سفت، که میتواند به کاهش درد کمک کند.
- ترشح اندورفین، هورمون هایی در بدن که به عنوان مسکن های طبیعی عمل میکنند.
تمرینات کششی
فیزیوتراپی ترکیبی از فعالیتهای تقویتی، کششی و هوازی بوده که جزء اصلی تقریبا هر برنامه درمانی درد سیاتیک نیز میباشد. به خاطر داشته باشید که برای بهبودی هرچه بیشتر از درد سیاتیک، باید علاوه بر استراحت کافی، فعالیت بدنی نیز داشته باشید.
اهداف فیزیوتراپی و تمرینات کششی برای درمان درد سیاتیک عبارتند از:
- علائم درد را بهبود میبخشد.
- تا جای ممکن مصرف داروها و عوارض جانبی آن ها را کاهش میدهد.
- بدن را آرام و ریلکس میکند .
- ستون فقرات و عضلات کمر، شکم، باسن و لگن را تقویت میکند.
- عضلات خشک و غیر قابل انعطاف مانند همسترینگ را منعطف میکند.
- انرژی رسانی به سلولهای بدن با انجام تمرینات هوازی سبک مانند پیاده روی، شنا یا استخر.
کشش عضلانی برای تسکین درد سیاتیک
درد سیاتیک می تواند خفیف یا در حدی شدید باشد که مشکلاتی را در ایستادن، نشستن یا حتی خوابیدن بیمار ایجاد کند. طیف وسیعی از درمان ها برای درد سیاتیک وجود دارد، از جمله کشش هایی در عضلات که میتوانند به کاهش درد سیاتیک کمک کنند. با این وجود، اگر مایلید از این نوع کششها برای تسکین درد خود استفاده کنید بهتر است از قبل با پزشک صحبت کرده تا از آسیب بیشتر جلوگیری شود.
به توصیه پزشک یا فیزیوتراپیست خود میتوانید چنین حرکات کششی را انجام دهید:
- جمع کردن زانو در سینه
- حرکت کبرا
- کشش باسن در حالت نشسته
- کشش همسترینگ در حالت ایستاده
- پیچش ستون فقرات در حالت نشسته
- کشش زانو به سمت شانه مخالف
- حرکت پیجن پوز به حالت دراز کشیده
- کشش کشاله ران
به خاطر داشته باشید که هیچ یک از این کششها نباید بدون مراجعه به پزشک انجام شود. انجام حرکات کششی در منزل بدون اطلاع از منشاء درد میتواند خطرناک باشد و عوارض بیشتری ایجاد کند.
ورزش جمع کردن زانو در سینه برای درد سیاتیک
این تمرین، کمک به تقویت انعطافپذیری ستون فقرات و کاهش فشار روی عصب سیاتیک می کند. فرد بیمار میتواند این تمرین را با هر دو زانو یا فقط با یک زانو در یک زمان انجام دهد.
- صاف به پشت دراز بکشید و زانوها را خم کنید و کف پاها را روی زمین قرار دهید.
- به آرامی زانوها را بالا برده و در سینه جمع کنید.
- به مدت ۵ ثانیه در همین حالت مانده و در صورت لزوم با زانوی دیگر نیز تکرار کنید.
- این حرکت کششی را سه بار انجام دهید.
ورزش کبرا برای درد سیاتیک
پوزیشن کبرا، تاثیر مستقیمی روی کشش ستون فقرات دارد. این کشش به کاهش فشار ناشی از فتق دیسک کمک می کند.
- روی شکم دراز بکشید، پاها را صاف به عقب دراز کرده و آرنج ها را خم کنید و کف دست ها را در طرفین سینه روی زمین قرار دهید.
- برای انجام حرکت کبری، آرنج ها را کاملا صاف کنید و بالا تنه را تا جایی که ممکن است از روی زمین بلند کنید. ۱۰ ثانیه در همین حال مانده و سپس به حالت اول برگردید.
- برای انجام حرکت کبری اصلاح شده، کف دست ها را روی زمین و کنار سینه قرار داده و سپس با فشاری تا حدی آرنج ها را صاف کنید تا قفسه سینه از روی زمین تا حدود ۴۵ درجه بلند شود.
- این تمرین را ۱۰ مرتبه تکرار کنید.
کشش باسن در حالت نشسته برای درد سیاتیک
هنگامی که عضله پیریفورمیس تحریک می شود، می تواند به عصب سیاتیک فشار وارد کند. کشش باسن در حالت نشسته نیز کمک به بهبود عملکرد این عضله شده و در نهایت درد ناشی از سیاتیک را کاهش میدهد.
- روی صندلی بنشینید و پاها را روی زمین قرار داده و زانوها را با زاویه ۹۰ درجه خم کنید.
- پایی که درد میکند را بالا آورده و مچ پا را از روی زانوی پای بدون درد عبور دهید و حالتی ضربدری ایجاد کنید.
- سپس به آرامی روی پای ضربدری به جلو خم شده، نفس عمیقی بکشید و ۳۰ ثانیه در همین حالت بمانید و سپس به حالت شروع بازگردید.
کشش عضله همسترینگ در حالت ایستاده برای درد سیاتیک
همسترینگ به استخوانی در نشیمنگاه شما متصل است. بنابراین می تواند بر خشکی و درد عصب سیاتیک نیز تأثیر بگذارد. افزایش انعطاف پذیری در عضله همسترینگ، منجر به کاهش فشار بر روی عصب سیاتیک می شود.
- بایستید و پاها را کنار یکدیگر قرار دهید.
- پای آسیب دیده را صاف از جلو بلند کنید و پاشنه پا را روی لبه میز یا صندلی ارتفاعش کمتر از ارتفاع باسن است قرار دهید.
- زانو را صاف نگه داشته و به جلو از ناحیه کمر خم شوید.
- این حالت را تا زمانی که کشش در پشت ساق پا ایجاد شود به مدت ۳۰ ثانیه نگه دارید.
- به حالت اولیه برگردید و سپس همین تمرین را در سمت دیگر تکرار کنید.
تمرین چرخش ستون فقرات در حالت نشسته برای درد سیاتیک
این حرکت باعث کاهش فشار روی مفاصل و عصب سیاتیک می شود.
- روی زمین بنشینید و پاها را صاف به سمت جلو دراز کنید.
- یک پا را از زانو خم کرده و آن را روی زمین در قسمت بیرونی زانوی دیگرتان قرار دهید. اگر میخواهید احساس راحتی بیشتری کنید، پای افقی را خم کنید تا همچنان با زمین تماس داشته باشد.
- به سمت زانوی خم شده بپیچید، آرنج مخالف را در قسمت بیرونی زانوی خم شده قرار دهید تا کشش بیشتری را حس کنید.
- سپس این کشش را برای ۳۰ تا ۶۰ ثانیه انجام دهید.
- به حالت اول بازگردید.
- همین حرکت را در طرف مقابل تکرار کنید.
کشش زانو به سمت شانه مخالف برای درد سیاتیک
این تمرین، انعطاف پذیری ستون فقرات را تقویت کرده و کشش عمیقی در لگن ایجاد می کند تا فضای کافی برای عبور عصب سیاتیک از این کانال بدهد.
- روی زمین دراز بکشید و پاها را صاف به جلو دراز کنید.
- یک زانو را خم کنید و آن را به سمت شانه مقابل بیاورید بدون اینکه باسن را از روی زمین بلند کنید.
- در این حالت به مدت ۳۰ ثانیه بمانید.
- همین حرکت را با پای دیگر تکرار کنید.
حرکت پیجن پوز به حالت دراز کشیده برای درد سیاتیک
انجام این کشش می تواند به کاهش فشار در لگن کمک کند.
- به پشت دراز بکشید و زانوها را خم کنید. مچ پای راست را روی ران چپ قرار دهید.
- دستها را پشت ران چپ قفل کنید و به آرامی به سمت بدن بکشید.
- تا جایی که احساس راحتی می کنید در همین وضعیت بمانید و سپس با پای دیگر تکرار کنید.
کشش عضله کشاله ران برای درمان درد سیاتیک
این تمرین میتواند به تقویت عضلات کشاله ران کمک کند:
- روی زمین بنشینید و پاها را تا حد امکان به جلو دراز کنید.
- دست ها را جلوی بدن روی زمین قرار داده و بالا تنه را به سمت زمین خم کنید.
- به جلو خم شوید، مطمئن شوید که آرنجها را روی زمین نگه داشته باشید. سپس در همین پوزیشن برای ۱۰ تا ۱۵ ثانیه بمانید.
اگر هر یک از این تمرینات، درد سیاتیک شما را بدتر کرد، بهتر است فورا انجام آن را متوقف سازید.
چه زمانی سیاتیک جدی است؟
گاهی اوقات درد سیاتیک ممکن است نشانگر یک بیماری پزشکی جدی مانند سندرم دم اسبی، عفونت یا تومورهای ستون فقرات باشد.
اگر علائم زیر را تجربه کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید:
- علائم عصبی پیشرونده، مانند ضعف پا
- بروز علائم سیاتیک در هر دو پا
- اختلال عملکرد روده و یا مثانه
- اختلال عملکرد جنسی
توجه: درد سیاتیکی که پس از یک تصادف یا ضربه به وجود آید یا اگر همراه با علائم دیگری مانند تب یا از دست دادن اشتها باشد، نیازمند درمان فوری پزشکی است.
پیشگیری از درد سیاتیک
در برخی موارد میتوان از درد سیاتیک پیشگیری کرد. با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی میتوان شانس ابتلا به این عارضه را کاهش داد. تغییراتی از جمله ورزش منظم و حفظ پوزیشن مناسب هنگام ایستادن، نشستن و بلند کردن اجسام.
سوالات متداول
چگونه میتوانم عصب سیاتیک خود را درمان کنم؟
- استفاده از کمپرس گرم و سرد
- مصرف داروهای بدون نسخه
- انجام حرکات کششی ملایم
چه چیزی باعث بدتر شدن عصب سیاتیک میشود؟
درد عصب سیاتیک می تواند با وارد آمدن وزن و فشار اضافی به بدن بدتر شود.
درد سیاتیک چگونه است؟
درد سیاتیک می تواند انواع مختلفی داشته باشد. از جمله: سوزن سوزن شدن خفیف، درد مبهم یا احساس سوزش. در برخی موارد، درد آنقدر شدید است که فرد قادر به حرکت نمیباشد. همچنين این درد اغلب در یک طرف از بدن بیشتر احساس میشود.
طول دوران نقاهت سیاتیک چقدر میباشد؟
سیاتیک به طور معمول در عرض ۴ تا ۶ هفته بهبود مییابد، اما می تواند بیشتر هم طول بکشد.
آیا پیاده روی به بهبود سیاتیک کمک میکند؟
بله. زیرا پیاده روی منظم باعث ترشح اندورفین میشود که مادهای ضد درد بوده و التهاب را کاهش می دهد. توجه داشته باشید که، وضعیت راه رفتن نامناسب ممکن است علائم سیاتیک شما را تشدید کند.
اگر سیاتیک درمان نشود چه اتفاقی میافتد؟
اگر عصب سیاتیک آسیب ببيند و درمان نشده باقی بماند، می تواند منجر به بی حسی، سوزن سوزن شدن، و در موارد شدیدتر، ضعف در زانوها یا پاها شود. هر چه مدت زمان بیشتری درمان نشده باقی بماند، بیشتر طول می کشد تا بی حسی و ضعف برطرف شود و ممکن است دائمی شود.
آیا سیاتیک خود به خود برطرف میشود؟
سیاتیک به طور معمول، بدون درمان در عرض یک یا دو ماه خود به خود خوب میشود؛ با این حال، ممکن است دوباره عود کند. اگر سیاتیک را ریشهای درمان نکنید، ممکن است عود کند و حتی به یک درد مزمن تبدیل شود.
آیا تمرینات کایروپراکتیک به بهبود سیاتیک کمک میکند؟
بله. این تمرینات میتواند عضلات کمر و لگن را قوی کرده تا فشار از روی عصب سیاتیک برداشته شده و درد شما تسکین یابد.
راه سریع برای تسکین درد سیاتیک چیست؟
برخی از پزشکان داروهای مسکن قوی برای کنترل درد شما تجویز می کنند. باید آگاه باشید که این داروها ممکن است عوارض جانبی بدی ایجاد کنند. داروهای بدون نسخه نیز می توانند به تسکین درد بیمار کمک کنند. فیزیوتراپی نیز یکی دیگر از راهکارهای درمانی سریع محسوب میشود.
بهترین اقدام برای تسکین درد سیاتیک من چیست؟
در اولین قدم، در ابتدای بروز درد سیاتیک بیش از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در یک وضعیت نمانید و سعی بر تغییر پوزیشن بدنی خود داشته باشید. هنگام دراز کشیدن، بهتر است به پشت دراز بکشید و زانوهای خود را جمع کنید تا فشار روی عصب سیاتیک شما کاهش یابد. برای کاهش درد به هنگام ایستادن از کفش مناسب استفاده کنید.
برای تسکین سیاتیک از انجام چه کارهایی باید اجتناب کنیم؟
باید از موارد زیر اجتناب کنید:
- نشستن طولانی مدت
- مصرف غذاهای حاوی چربی های اشباع شده که باعث افزایش التهاب میشوند.
- پوزیشن بدنی نامناسب هنگام نشستن یا راه رفتن
- گام های بلند و راه رفتن خیلی سریع
آیا تمرینات کششی می تواند به درد سیاتیک من کمک کند؟
حرکات کششی، ورزش کم شدت و فیزیوتراپی، همگی در کاهش علائم سیاتیک مفید هستند. اما بهتر است در قدم اول به پزشک مراجعه کرده تا اطلاعات کافی از انتخاب بهترین شیوه درمانی بدست آورید.
سیاتیک تا چه میزان می تواند دردناک باشد؟
درد سیاتیک بیشتر در قسمت پایین کمر و باسن، و در بعضی موارد در پایین یک یا هر دو پا احساس می شود. شدت درد سیاتیک می تواند مانند دردی مبهم باشد یا میتواند دردی شدید و تیر کشنده بوده که تقریبا غیرقابل تحمل است.
چه زمانی برای درمان درد سیاتیک، جراحی لازم است؟
جراحی سیاتیک معمولاً زمانی انجام میشود که درد و ضعف ساق پا، ماندگار یا پیشرونده باشد.
بهترین درمان درد سیاتیک چیست؟
یکی از بهترین راه ها برای درمان درد سیاتیک و پیشگیری از آن، فیزیوتراپی و انجام تمرینات کششی است.
متخصص مغز و اعصاب چگونه سیاتیک را درمان می کند؟
از طریق شیوه جراحی میکرودیسککتومی، جراح مغز و اعصاب، دیسک های آسیب دیده یا فتق دیسک را درمان میکند. چراکه اگر این دیسک ها در تماس با عصب سیاتیک باشند، ممکن است درد سیاتیک را افزایش دهند.
بهترین شل کننده عضلانی برای درد سیاتیک چیست؟
بهترین داروها برای درد سیاتیک، روباکسین، زانافلکس و الاویل هستند.
چگونه درد عصب سیاتیک را میتوان به صورت آنی کاهش داد؟
به آرامی پای راست خود را به سمت شانه چپ دراز کنید. سپس آن را به مدت ۳۰ ثانیه در همانجا نگه دارید. به یاد داشته باشید که زانوی خود را فقط تا جایی که احساس درد نمیکنید بکشید.
چرا درد سیاتیک من به طور کامل از بین نمیرود؟
شایع ترین علت درد سیاتیک، فتق دیسک است. یکی دیگر از عوامل، تنگی کانال نخاعی میباشد. با این حال متاسفانه پزشکان همچنان نمیدانند که چرا برخی از موارد سیاتیک مزمن میشوند.
چه وضعیتی برای خوابیدن با وجود درد سیاتیک بهتر است؟
- به پشت: تحقیقات نشان می دهد که بسیاری از افراد هنگام خوابیدن به پشت دردشان تسکین مییابد.
- به پهلو: برخی از افراد ترجیح می دهند به پهلو بخوابند تا فشار روی کمرشان کاهش یابد.
قوی ترین دارو برای دردهای عصبی چیست؟
ترامادول یک مسکن قوی بوده که می تواند برای درمان درد سیاتیک مناسب باشد. ولی دقت کنید که مانند تمام مواد مخدر دار دیگر، ترامادول نیز در صورت مصرف طولانی مدت می تواند اعتیادآور باشد. بنابراین به خاطر داشته باشید که تنها در صورت تجویز پزشک آن را مصرف نمایید.
آیا سیاتیک در عکسبرداری با اشعه ایکس قابل تشخیص است؟
بله اشعه ایکس و سی تی اسکن ممکن است برای تشخیص علت سیاتیک استفاده شوند.
چه ویتامینی برای بهبود درد سیاتیک مفید است؟
ویتامین B1 (تیامین) انرژی سیستم اعصاب شما را برای عملکردی بهتر فراهم می کند، در حالی که ویتامین B6 درد عصب سیاتیک را تسکین می دهد. ویتامین B12 نیز اعصاب را بازسازی کرده و از آنها در برابر آسیب محافظت میکند.