نوبت گیری 09039290599

علت درد آرنج چیست؟ بهترین روش‌های درمان آن کدامند؟

اکثرا درد آرنج دلیل بسیار ساده‌ای دارد و در عرض چند روز رفع می‌شود. درد معمولا به خاطر کشیدگی و التهاب بافت‌های نرمی مانند تاندون‌ها روی می‌دهد. شما معمولا می‌توانید درد را خودتان با استفاده از مسکن‌های بدون نسخه و چند روز استراحت درمان کنید و نیازی به مراجعه به پزشک ندارید.

علت درد آرنج چیست؟

علت درد آرنج چیست؟

دلایل مرسوم درد آرنج عبارتند از:

  • بورسیت رادیوهومرال: بورسیت التهاب کیسه بورس است. بورس‌ها کیسه‌های کوچکی هستند که در آنها مایعی وجود دارد که موجب روان شدن بخش‌های متحرکی مانند مفاصل، عضلات و تاندون‌ها می‌شود. بورسیت ممکن است به خاطر استفاده مکرر یا صدمه به آرنج ایجاد گردد.
  • آرتروز: غضروف مفصلی شکننده و تکه تکه می‌گردد. برخی تکه‌های غضروف ممکن است حتی کنده شده و در اطراف مایع سینوویال (مایعی که در مفاصل یافت می‌شود) شناور شوند. این امر می‌تواند منجر به ایجاد ورم و درد شود.
  • درد ارجاع داده شده: صدمه به استخوان ستون فقرات (مهره‌ها) می‌توانند اعصاب بازو را تحریک کرده و باعث درد ارجاع داده شده در اطراف مفصل آرنج گردد.
  • گیر افتادگی عصبی: عصب رادیال، عصب اصلی بازو است. اگر این عصب نتواند به راحتی حرکت کند، می‌تواند باعث ایجاد درد در هنگامی که بازو را برای برداشتن شی دراز می‌کنید، شود. عصب رادیال می‌تواند توسط مهره‌ها یا مفصل آرنج فشرده شود. شواهدی وجود دارد که بیان می‌کند، در برخی موارد، گیر افتادن عصب باعث ایجاد درد در آرنج تنیس بازان می‌شود.
  • آرنج تنیس بازان: تاندون بیرون آرنج تحت تاثیر قرار می‌گیرد. انجام ورزش‌های دارای راکت یا کار در شغل‌های مشخصی که حرکت مشابه‌ای در آن وجود دارد می‌تواند باعث ایجاد این شرایط گردد.
  • آرنج گلف بازان: اپی‌کندلیت داخلی تاندون‌های داخلی را تحت تاثیر قرار داده و معمولا آرنج گلف بازان نامیده می‌شود. حرکت تکراری پرتابی که در بیسبال انجام می‌شود و تاب دادن به سمت پایین در گلف دلایل رایج این حالت هستند.
  • گرفتگی عضله: گرفتگی جزئی عضله می‌تواند به علت بیماری مانند کمبود مواد مغذی روی دهد و باعث ایجاد درد گردد.
  • رگ به رگ شدن رباط: مفاصل توسط تارهای سفتی به نام رباط‌ها، از جنس بافت پیوندی، کنار هم نگه داشته شده و حمایت می‌شوند. رگ به رگ شدن نوعی صدمه مفصلی است که با پارگی رباط‌ها مشخص می‌گردد.
  • شکستگی استخوان: زمین خوردن شدید یا صدمه به آرنج ممکن است باعث شود یکی از استخوان‌ها شکسته یا ترک بخورد.
  • دررفتگی استخوان– در رفتگی استخوان آرنج می‌تواند باعث احساس درد شدید در ناحیه مفصل آرنج شود
  • شکستگی استخوان: شکستگی استخوان در ناحیه مفصل آرنج یا نزدیک آن می‌تواند باعث احساس درد در این ناحیه شود.
  • استئوکندریت دیسکانس: در جوانان، قطعه‌ای از غضروف و استخوان در مفصل می‌توانند شل شود.

علائم همراه با درد آرنج

برخی علائم همراه با درد آرنج عبارتند از:

  • درد خسته کننده در هنگام استراحت
  • درد در هنگام مشت کردن دست (آرنج گلف بازان)
  • درد در هنگام باز کردن انگشتان (آرنج تنیس بازان)
  • درد در اطراف برجستگی آرنج
  • توانایی ضعیف در گرفتن اجسام
  • مشکل و درد در هنگامی که تلاش می‌کنید اجسام را بگیرید، مخصوصا با کشیدن بازو

چه کسانی بیش‌تر دچار درد در ناحیه آرنج می‌شوند؟

چه کسانی بیش‌تر دچار درد در ناحیه آرنج می‌شوند؟

عوامل احتمالی مرسوم برای ایجاد درد آرنج شامل هر فعالیت یا حرفه‌ای است که شامل خم و راست کردن مداوم مفصل آرنج می‌شود. انجام برخی فعالیت‌های پر برخورد مانند فوتبال، اسکی و کوه‌نوردی نیز می‌تواند احتمال بروز صدماتی مانند شکستن استخوان‌ها یا پارگی تاندون‌ها را افزایش دهند.

برخی از رایج‌ترین عوامل احتمالی برای ایجاد درد آرنج عبارتند از:

  • انجام ورزش‌هایی مانند گلف، بیسبال، فوتبال و دیگر ورزش‌های پر برخورد، تنیس و دیگر ورزش‌های راکتی (آرنج تنیس بازان)، وزنه برداری، کوه نوردی و ورزش‌هایی که با وزن بدن انجام می‌شوند مانند دراز نشست و بارفیکس
  • انجام کارها یا فعالیت‌هایی که نیاز به حرکات تکراری و سخت آرنج دارند.
  • تروما، مثلا افتادن یا تصادف با اتومبیل

چه زمانی برای درد آرنج به پزشک مراجعه کنیم؟

اکثر موارد درد آرنج خود به خود یا با خود درمانی ساده بهبود می‌یابند. اگر موارد زیر را داشتید باید به پزشک مراجعه کنید:

  • درد بعد از دو هفته مصرف مسکن و استراحت آرنج بهبود نیافت و صدمه یا عفونتی نداشتید.
  • گزگز، بی‌حسی یا ضعف در بازو یا دست داشتید.

اگر موارد زیر را داشتید، باید فورا به بخش مراقبت‌های ویژه مراجعه کنید:

  • متوجه علائمی مانند درد شدید که حرکت بازو را مختل می‌کند یا ورم، تب، گرما و قرمزی شده‌اید. این موارد گاهی می‌توانند نشانه عفونت باشند.
  • حس می‌کنید آرنج شما شکسته است – احتمالا پس از صدمه واضحی مانند ضربه مستقیم یا افتادن روی دست اتفاق می‌افتد. شکستگی باعث ایجاد درد و معمولا کبودی و ورم خواهد شد.

تشخیص علت درد آرنج

تشخیص علت درد آرنج

اکثر مشکلات آرنج را می‌توان بعد از معاینه ساده تشخیص داد و درمان کرد و احتمال نیاز به آزمایشات تخصصی کم است. پزشک ممکن است عکس برداری اشعه ایکس را توصیه کند.

برای حذف یا تایید یک تشخیص، ممکن است به ندرت نیاز به اسکن سونوگرافی یا عکس برداری رزونانس مغناطیسی (MRI) باشد.

در اسکن سونوگرافی، دستگاه کوچکی روی پوست قرار می‌گیرد. امواج رادیویی تصویری از بخشی از داخل بدن ایجاد می‌کنند.

در عکس برداری MRI نیاز به دراز کشیدن در لوله‌ای بزرگ است و میدان‌های مغناطیسی و امواج رادیویی تصاویر دقیقی از داخل بدن ایجاد می‌کنند.

اگر اعصاب شما آسیب دیده باشد، ممکن است نیاز به تست هدایت عصبی داشته باشید. الکترودهای کوچکی روی پوست قرار گرفته و اعصاب را تحریک می‌کنند. این تست سرعت ارسال پیام‌ها از طریق عصب را اندازه‌گیری کرده و مدت تاخیر ارسال پیام بیان می‌کند که عصب چقدر تحت فشار است.

درمان‌های متداول درد آرنج

درمان درد آرنج به دلیل آن بستگی دارد. با این حال، اگر علائم بهبود نیافتند، یا اگر مستعدد دردهای مکرر آرنج هستید، به پزشک یا متخصص طب فیزیکی مراجعه کند. گزینه‌های درمانی زیر روش‌های درمانی مرسوم مورد استفاده در بسیاری از موارد درد آرنج هستند:

دارو

دارو

مسکن‌هایی مانند پاراستامول ممکن است به تسکین درد کمک کنند. باید در زمان نیاز از آنها استفاده کنید، اما بهتر است قبل از اینکه درد بدتر شود مصرف شوند. داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAID) گروهی از داروها هستند که می‌تواند به تسکین درد، ورم و سفتی کمک کنند. یک NSAID مرسوم ایبوپروفن می‌باشد که می‌توانید در داروخانه‌ها و سوپر مارکت‌ها آنها را تهیه کنید.

اگر بعد از مصرف مسکن یا NSAID ها مشکل معده داشتید، باید مصرف دارو را متوقف کرده و به پزشک مراجعه کنید. پمادها و ژل‌های ضدالتهابی نیز وجود دارند که می‌توانید به آرنج بمالید و باعث ایجاد مشکل معده نمی‌شوند.

استفاده از آرتزها

استفاده از آرتزها

در برخی شرایط، از جمله آرنج تنیس بازان، استفاده از آرتز برای حمایت از آرنج در هنگام انجام برخی فعالیت‌ها که باعث تشدید درد می‌شوند، ممکن است فشار روی آرنج را کاهش دهد. این وسایل در داروخانه‌ها، فروشگاه‌های ورزشی و فیزیوتراپی‌ها موجود هستند و به عنوان گیره‌های اپی‌کندیلیت نیز شناخته می‌شوند. از متخصص یا پزشک داروخانه بپرسید که آیا آتل به شما کمک می‌کند و چه زمان و چگونه باید از آن استفاده کنید.

کمپرس سرد و گرم

کمپرس سرد و گرم

قررا دادن پک سرد یا گرم روی آرنج به مدت 10 تا 15 دقیقه در هر چند ساعت می‌تواند درد و گرفتگی را تسکین دهد. می‌توانید از بالشتک‌های چند بار مصرف، کیسه‌های گندم قابل گرم کردن در ماکرویو یا بطری آب گرم نیز استفاده کنید. اگر کیسه یخ ندارید، یک کیسه نخود یخ زده نیز می‌تواند مفید باشد.

پک سرد یا گرم را مستقیما روی پوست خود قرار ندهید، زیرا می‌توان باعث آزردگی یا سوختگی گردد. ابتدا باید آنها را در چیزی مانند حوله بپیچید. گرما جریان خون را به بخش آسیب دیده بدن هدایت می‌کند و این کار می‌تواند گرفتگی را تسکین داده، بهبودی بافت آسیب دیده را ترغیب و درد را برطرف کند. اگر آرنج ورم دارد یا اگر صدمه دیده، آن را گرم نکنید، زیرا این کار می‌تواند وضع را بدتر کند.

یخ جریان خون را در بخش آسیب دیده بدن کاهش می‌دهد و می‌تواند باعث کاهش ورم گردد. گاهی قرار دادن تناوبی سرما و گرما در طی روز نیز می‌تواند مفید باشد. امتحان کنید و ببینید کدام برای شما موثر است. اگر سوال یا نگرانی دارید، با پزشک یا داروساز مشورت کنید.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی

متخصصان فیزیوتراپی، متخصصان آموزش دیده‌ای هستند که می‌توانند به بیمارانی که صدمه دیده‌اند یا بیماری طولانی مدتی داشته‌اند کمک کنند تا فعال و مستقل شوند. متخصص فیزیوتراپی با ورزش، به شما در حفظ و بازیابی انعطاف پذیری آرنج کمک می‌کند. باید حداقل یک بار در روز آرنج خود را کشش دهید و تمرینات کلی دامنه حرکتی متخصص فیزیوتراپی ممکن است انجام ورزش‌های تقویت دوسر و سه سر بازو را با وزنه‌های سبک و کش‌های ورزشی توصیه کند.

انجام حرکات ورزشی 

بسته به دلیل درد آرنج، ورزش ممکن است به بهبود و پیشگیری از عود بیماری کمک کند.

ورزش‌ها و حرکات کششی ممکن است:

  • درد را تسکین دهند.
  • دامنه حرکتی را افزایش دهند.
  • التهاب را کاهش دهند.
  • عضلات اطراف مفصل را تقویت کنند تا به پیشگیری از صدمات بیشتر کمک کند.

اگر به تازگی ورزش می‌کنید، بهتر است به آرامی شروع کنید و به تدریج پیش بروید. در اینجا برخی از ورزش‌هایی که می‌توانند به رفع درد در آرنج آسیب دیده کمک کنند بیان می‌شوند:

تمرین خم کردن آرنج

تمرین خم کردن آرنج

بایستید و بازوها را در به سمت جلو بیاورید. بازوها را به آرامی به سمت بالا خم کنید تا دست شانه را لمس کند. به مدت 15 تا 30 ثانیه این حالت را نگه دارید. ده بار تکرار کنید. این ورزش را می‌توان با وزنه سبک نیز انجام داد.

تمرین خم کردن مچ

تمرین خم کردن مچ

بازوها را صاف در مقابل خود نگه دارید و کف دست رو به پایین باشد، به آرامی مچ را به سمت پایین خم کنید. از دست دیگر استفاده کرده و دست کشیده شده را به سمت عقب بدن فشار دهید. این حالت را 15 تا 30 ثانیه حفظ کنید. سپس مچ دست را صاف کنید. به آرامی دست کشیده شده را به سمت عقب خم کنید و از دست دیگر برای کشیدن انگشتان به سمت عقب استفاده کنید. این حالت را برای 15 تا 30 ثانیه حفظ کنید. این حرکت ورزشی را 3 بار برای هر مچ دست انجام دهید.

تمرین بالابردن کف دست

تمرین بالابردن کف دست

کف دست را روی میز قرار دهید و انگشتان را به سمت بالا بیاورید. دست دیگر را با زاویه 90 درجه روی بند انگشتان قرار دهید و همانطور که دست زیرین سعی در بلند کردن انگشتان دارد، آنها را به سمت پایین فشار دهید. باید انقباض عضلات ساعد خود را حس کنید. جای دست‌ها را عوض کرده و حرکت را تکرار کنید. این حرکت ورزشی پایه و مفید برای رفع درد آرنج تنیس بازان است.

لیزر درمانی

لیزر درمانی

لیزر درمانی سطح پایین (LLLT) یا لیزر درمانی سرد استفاده از نور قرمز و نزدیک مادون قرمز بر روی صدمه به منظور تحریک ترمیم سلولی است. LLLT اثر ضد التهابی قوی و اثر ترمیمی روی تاندون‌های ملتهب آرنج و بافت‌های نرم ملتهب اطراف آن دارد. LLLT کاملا بی‌خطر بوده و هیچ تاثیری روی بافت طبیعی ندارد. LLLT برخلاف مسکن که درد را پوشش می‌دهد، دلیل صدمه را درمان می‌کند.LLLT با بهبود گردش خون و افزایش عملکردهای ترمیم سلولی، محیطی برای فعال شدن و بازسازی فرایند‌های درمان طبیعی خود بدن ایجاد می‌کند. زمانی که فرایند‌های ایمنی طبیعی بازسازی شدند، التهاب شدید کاهش یافته و بهبودی می‌تواند آغاز گردد.

شاک ویو درمانی

شاک ویو درمانی

شاک ویو تراپی درمانی غیرتهاجمی است که در آن امواج شوک با انرژی بالایی از طریق پوست عبور داده می‌شود تا به تسکین درد و تقویت تحرک در ناحیه آسیب دیده کمک کند. تعداد جلسات درمانی که نیاز دارید به شدت درد شما بستگی دارد. در طی درمان، ممکن است بی‌حسی موضعی برای شما استفاده شود تا درد و آزردگی کاهش یابد.

هرچند شاک ویو تراپی بی‌خطر است، اما می‌تواند باعث ایجاد عوارض جانبی جزئی، از جمله کبودی و قرمزی پوست در ناحیه تحت درمان شود. تحقیقات نشان داده‌اند که شاک ویوتراپی، در مواردی می‌تواند به بهبود درد آرنج تنیس بازان کمک کند.

تزریق استروئید

تزریق استروئید

اگر درد شدید دارید، احتمالا پزشک به شما تزریق استروئید را پیشنهاد دهد. بعد از تزریق، درد می‌تواند برای چند ساعت شدیدتر گردد و سپس ناپدید می‌شود. برای برخی شرایط، تزریق استروئید می‌تواند برای کوتاه مدت، روی علائم تاثیر گذار باشد. بسته به نوع تزریق استروئیدی که دارید، ممکن است بعد از 6 هفته اثر تزریق شروع به محو شدن کند.

اگر نوعی از آرتروز التهابی، مانند آرتروز روماتوئید یا آرتروز پسوریاتیک دارید که آرنج را تحت تاثر قرار می‌دهد، متخصص ممکن است به عنوان بخشی از درمان ، به مفصل تزریق انجام دهد. تزریق استروئیدها برای آرنج تنیس بازان یا گلف بازان توصیه نمی‌شود. این کار می‌تواند باعث بدتر شدن شرایط بیماری در طولانی مدت گردد.

تزریق پی آر پی (PRP)

تزریق پی آر پی (PRP)

تکنیک تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) در آرنج تنیس بازان و گلف بازان به شدت در حال محبوب شدن است. پلاکت‌ها سلول‌های خونی هستند که نقش‌های بسیاری، از جمله کمک به لخته شدن خون در زمان صدمات بریدگی‌، ایفا می‌کنند.

این درمان معمولا در بیمارستان و توسط متخصص ارتوپدی انجام می‌شود. در این روش نمونه خونی از شما گرفته می‌شود که برای افزایش تعداد پلاکت‌ها فراوری شده و سپس این ماده به ناحیه‌ای از بدن، مثلا آرنج، که درد دارد تزریق می‌گردد.

جراحی

جراحی

اکثر موارد درد آرنج با استفاده از درمان‌های بالا رفع می‌شوند، اما تعداد کمی نیاز به جراحی دارند تا علائم خود را تسکین دهند.

پیشگیری از درد آرنج

اکثر اختلالات مربوط به آرنج در نتیجه انجام کارهای سنگین و صدمات هستند:

می‌توانید به روش‌های زیر از بروز آن‌ها پیشگیری کنید:

  • اصلاح روش‌های مناسب ورزشی
  • استفاده از گیره مناسب برای تجهیزات ورزشی
  • استفاده از تجهیزات ورزشی با دستگیره سایز مناسب
  • ایجاد فشار مناسب روی راکت‌ها
  • گرم کردن و حرکات کششی مناسب
  • استفاده از بالشتک‌های آرنج

برای انجام کارهای تکراری باید وقفه ایجاد کنید. ورزش‌هایی را انجام دهید که می‌توانند به تقویت عضلات اطراف مفصل آرنج کمک کنند. برای توصیه‌ها و مشاوره با پزشک خود صحبت کنید.

سوالات پرتکرار

ابتلا به تندونیت آرنج چگونه است؟

مهمترین علامت تندونیت آرنج درد (گاهی درد سوزشی) و حساسیت به لمس در ناحیه بیرونی آرنج است.

چه چیزی بیشتر باعث ایجاد درد آرنج می‌شود؟

درد آرنج اغلب به علت استفاده بیش از حد از آن ایجاد می‌گردد. بسیاری از ورزش‌ها، سرگرمی‌ها و شغل‌ها نیاز به حرکات تکراری بازو، دست یا مچ دارند.

چگونه متوجه شوم که درد آرنج من به علت آرتروز است؟

اگر حس ساییدگی، ترک خوردن، ترکیدن مفصل آرنج را دارید، می‌تواند به خاطر آرتروز آرنج باشد.

آیا استرس باعث ایجاد درد آرنج می‌شود؟

اعصاب بسیاری از آرنج می‌گذرند و به سمت دست می‌روند. این اعصاب می‌توانند به علت استرس مزمن صدمه ببینند یا فشرده شوند، هنگامی که این اتفاق بیافتد، باعث ایجاد درد آرنج می‌شود.

آیا درد آرنج را باید جدی گرفت؟

درد آرنج و بازو معمولا علامت مشکل جدی نیست. اگر بعد از چند هفته به خودی خود رفع نشد، به پزشک مراجعه کنید.

چگونه باید بخوابم تا درد آرنج تسکین یابد؟

سعی کنید به پشت بخوابید و بازوی صدمه دیده را در کنار خود قرار دهید. از بالش‌های حالت دار یا پتوهای تا کرده برای کمک به حفظ حالت بدن خود استفاده کنید.

چرا درد آرنج من در صبح شدیدتر می‌گردد؟

زمانی که از خواب بیدار می‌شوید، آرتروز آرنج ممکن است بدتر شود. زیرا آرنج آرتروزی در هنگامی که خواب هستید، می‌تواند خشک شود.

مقالات مرتبط

تماس با ما
×نوبت گیری در واتساپ