آرنج گلف بازان | علائم و درمان گلف البو

عارضه آرنج گلف بازان به بیماری گفته می‌شود که موجب درد در ناحیه اتصال تاندون عضلات ساعد به برجستگی استخوانی می‌شود. این درد احتمال دارد که به ساعد و مچ دست نیز انتقال یابد. این عارضه ممکن است شبیه بیماری آرنج تنیس بازان که در بخش بیرونی آرنج ایجاد می‌شود، باشد. عارضه آرنج گلف‌ بازان فقط مختص به ورزشکاران گلف باز نیست. ممکن است ورزشکاران تنیس و سایر بازیکنانی که به طور مکرر از مچ دست خود استفاده کرده و یا انگشتان خود را فشار می‌دهند نیز به این عارضه مبتلا شوند.

این درد نباید شما را از فعالیت مورد علاقه‌تان باز دارد. به همین خاطر استراحت و درمان مناسب به شما کمک می‌کنند تا به روند عادی فعالیت‌های خود برگردید.

آرنج گلف بازان چیست؟

آرنج گلف بازان چیست؟

عارضه آرنج گلف باز معمولاً خود را به صورت درد در بخش داخلی آرنج نشان می‌دهد. این عارضه در واقع نوعی آسیب است که در اثر فشار مکرر و استفاده بیش از حد عضلات ساعد ایجاد می‌شود، کارهایی نظیر گرفتن، بلند کردن و خم شدن مکرر مچ به جلو موجب ایجاد این عارضه می‌شود.

علائم آرنج گلف بازان

علت آرنج گلف بازان

در عارضه آرنج گلف باز، درد شما ممکن است به صورت ناگهانی و یا با گذر زمان ایجاد شود. در صورتی که دچار آرنج گلف باز شده‌اید، ممکن است علائم زیر را  داشته باشید:

  • سفتی آرنج
  • حساسیت و درد در بخش داخلی آرنج یا قسمت داخلی ساعد، همچنین احتمال دارد که با انجام حرکات خاصی نظیر مشت کردن یا تاب دادن چوب گلف دچار درد شوید.
  • گزگز یا بی حسی در انگشتان
  • ضعف دست و مچ

علت آرنج گلف بازان

بعضی از ماهیچه‌هایی که کمک‌ کننده حرکت مچ و ساعد هستند از طریق تاندون به بخشی مشترک در داخل آرنج متصل‌اند. فشار آوردن به این ماهیچه‌ها ممکن است موجب ایجاد پارگی کوچک و التهاب در تاندون شود در نهایت درد آرنج گلف باز را به همراه آورد.

چرخاندن نادرست چوب گلف و یا نادرست گرفتن آن ممکن است موجب این عارضه شود، اما بسیاری از ورزش‌ها و فعالیت‌های دیگر نیز احتمال ایجاد آرنج گلف‌ باز را دارند.

استفاده بیش از حد از عضلات ذکر شده و یا حتی انجام حرکات کوچک تکراری نظیر تایپ کردن و استفاده از ماوس کامپیوتر نیز این عارضه را به دنبال دارد. آرنج گلف‌ بازان حتی ممکن است که با افزایش ناگهانی فعالیت دست نیز ایجاد شود. مثلاً انجام فعالیت‌هایی که همیشگی نیستند، نظیر باغبانی یا نظافت نیز احتمال ایجاد این عارضه را به همراه دارند.

در صورتی که شما:

  • دارای سن ۴۰ یا بیشتر هستید.
  • حداقل دو ساعت در روز فعالیت‌های تکراری انجام می‌دهید.
  •  چاق هستید.
  • سیگار می کشید.

احتمال دارد که دچار این عارضه شوید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

مراجعه به پزش برای درمان آرنج گلف بازان

در صورتی که استراحت، استفاده از یخ و همچنین مصرف مسکن بدون نسخه، میزان درد و حساسیت آرنج شما را کاهش نداد، حتماً با پزشک خود مشورت کرده و درمان را آغاز کنید:

  • در صورتی که آرنج شما داغ و ملتهب شده است.
  • نمی‌توانید آرنج خود را خم کنید.
  • فرم آرنجتان به هم ریخته است.
  • مشکوک به شکستگی استخوان هستید.

تشخیص آرنج گلف بازان

ابتدا پزشک دلایل وارد شدن آسیب به آرنج شما را می‌پرسد، سپس بازوی شما را از طریق انجام حرکات خاصی که موجب ایجاد درد می‌شود نیز بررسی می‌کند. سایر آزمایشات شامل موارد زیر است:

  • ام آر آی و سونوگرافی
  • سی‌تی اسکن
  • اسکن استخوان

درمان آرنج گلف بازان

درمان معمولاً با جلوگیری از انجام فعالیت‌های ایجاد کننده درد آغاز می‌شود. به منظور انجام روش‌های درمانی دیگر حتماً با پزشک یا متخصص طب فیزیکی خود مشورت کنید. روش‌های درمانی زیر را هرگز بدون تجویز پزشک انجام ندهید.

دارو

دارو برای درمان آرنج گلف بازان

به منظور درمان این عارضه می‌توان از مسکن بدون نسخه نظیر ایبوپروفن، ناپروکسن یا استامینوفن استفاده کرد.

طب سوزنی

طب سوزنی برای درمان آرنج گلف بازان

طب سوزنی روشی درمانی برگرفته از طب چینی باستان است. در این روش از سوزن‌های ظریف استفاده می‌شود و این سوزن‌ها در نقاط خاصی از بدن به منظور درمان وارد می‌شوند.

طب سوزنی موجب تولید مواد طبیعی نظیر اندورفین به منظور تسکین درد می‌شود. تحقیقات مشخص کرده که احتمال دارد مواد آزاد شده طبیعی به دلیل اثرات ناشی از طب سوزنی باشد.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی برای درمان آرنج گلف بازان

انجام فیزیوتراپی برای درمان عارضه آرنج گلف باز بسیار کمک کننده است. متخصص طب فیزیکی با توجه به مشکل شما و شدت بیماری، برنامه درمانی مناسب را تعیین می‌کند. تمرینات فیزیوتراپی ممکن است شامل اصلاح فعالیت، درمان بافت نرم از طریق ماساژ، کشش و انجام تمرینات تقویتی خاص باشد.

ورزش

به منظور افزایش قدرت، کاهش درد و افزایش انعطاف پذیری، می‌توان تمرینات زیر را دو بار در روز انجام داد. این حرکات باید به آرامی و در طول زمان انجام شود. شما می‌توانید تمرینات را پس از هر فعالیتی که موجب فشار و درد می‌شود، انجام دهید. ملایم رفتار کنید و خود را مجبور به انجام هیچ یک از حرکات نکنید.

ممکن است در حین انجام تمرینات کمی احساس درد و ناراحتی داشته باشید، اما نباید باعث درد شدیدی شود. در صورتی که احساس درد کردید یا علائم شما بدتر شد، انجام تمرینات را متوقف کنید. به بدن خود فرصت دهید تا استراحت کند و در صورتی که طی چند روز بهبود نیافت به پزشک مراجعه کنید.

تمرین کششی برای درمان آرنج گلف بازان

تمرین کششی برای درمان آرنج گلف بازان

این تمرین را باید در بخش زیرین ساعد خود انجام دهید.

  • بازوی آسیب دیده خود را توسط انگشتان و کف دست به سمت بالا بکشید.
  • از دست دیگر استفاده کنید و انگشتان و مچ خود را به آرامی به سمت بدن خود بکشید.
  • این کشش را برای ۳۰ ثانیه نگه دارید.
  • این کار را ۲ تا ۵ بار تکرار کنید.

تمرین اکستنشن ایزومتریک مچ دست

تمرین اکستنشن ایزومتریک مچ دست

سعی کنید بدن خود را طی این تمرینات ثابت نگه دارید.

  • همانطور که نشسته‌اید، ساعد آسیب دیده خود را روی میز یا دسته صندلی طوری قرار دهید که کف دست شما رو به پایین باشد.
  • دست دیگر خود را بر روی پشت دست آسیب دیده خود قرار دهید.
  • دست آسیب دیده خود را به سمت بالا فشار دهید و از دست دیگر خود به منظور ایجاد فشار به پایین استفاده کنید.
  • این کار را به مدت ۱۰ ثانیه انجام داده و به آرامی فشار را افزایش دهید.
  • دست خود را به آرامی رها کنید و این کار را ۱۵ بار انجام دهید.

تمرین فلکشن ایزومتریک مچ دست

تمرین فلکشن ایزومتریک مچ دست

در حین انجام این تمرین بدن خود را ثابت نگه دارید.

  • همانطور که نشسته‌اید، ساعد آسیب دیده خود را روی میز یا دسته صندلی به گونه‌ای قرار دهید که کف دست به سمت بالا باشد.
  • کف دست دیگر را به دست آسیب دیده خود فشار دهید.
  • هنگامی که از دست دیگر خود به منظور ایجاد فشار به سمت پایین استفاده می‌کنید، دست آسیب دیده خود را به سمت بالا فشار دهید.
  • این کار را به مدت ۱۰ ثانیه ادامه داده و به آرامی مقاومت را افزایش دهید.
  • در نهایت دست خود را به آرامی رها کرده و این کار را ۱۵ بار تکرار کنید.

درمان با لیزر

درمان آرنج گلف بازان با لیزر

این عارضه را می‌توان از طریق لیزر انرژی پایین (LLLT) یا لیزر سرد درمان کرد. برخی از متخصصان طب فیزیکی به منظور درمان بیماری‌های اسکلتی عضلانی این روش را توصیه می‌کنند. لیزر نوعی روش درمانی غیر تهاجمی است که توسط طول موج نوری موجب بهبود می‌شود. این روش گرما، صدا و ارتعاشی از خود ایجاد نکرده و به آن تحریک زیستی نیز گفته می‌شود.

دانشمندان اعتقاد دارند که لیزر سرد بر روی عملکرد سلول بافت همبند تأثیر می‌گذارد و موجب سرعت بخشیدن به ترمیم بافت همبند می‌شود. این روش یک عامل ضد التهابی نیز محسوب می‌شود. لیزرهایی با طول موج های ۶۳۲ تا ۹۳۴ نانومتر، در درمان اختلالات اسکلتی-عضلانی استفاده می‌شوند.

همچنین تحقیقات نشان داده است که لیزر سرد در درمان آرنج گلف بازان و آرنج تنیس بازان نیز بسیار موثر است.

شاک ویو تراپی

شاک ویو تراپی آرنج گلف بازان

شاک ویو تراپی روش درمانی موثر و غیر تهاجمی است که به منظور ترمیم بافت‌ نرم آسیب‌ دیده، به‌ویژه تاندون و آسیب‌های مزمن استفاده می‌شود. در این روش درمانی بافت آسیب دیده شما توسط امواج شوک کالیبره شده هدف قرار داده می‌شود و حباب‌های کوچک موجب ایجاد حفره در بافت شده و سپس می‌ترکد. این قضیه موجب می‌شود که جریان خون افزایش یابد و همچنین موجب تحریک فعالیت سلول‌های بنیادی و آنزیم‌های کاهش دهنده درد شود. استفاده از امواج شوک موجب تسکین درد پس از درمان شده و همچنین بازسازی طولانی مدت بافت را به همراه دارد.

تحقیقات نشان داده است که روش شاک ویو تراپی در درمان آرنج گلف باز بسیار تاثیرگذار است.

تزریق پی آر پی

تزریق پی آر پی برای درمان آرنج گلف بازان

 روش درمانی ترمیمی پلاسمای غنی از پلاکت، موجب درمان آسیب تاندون و مفاصل می‌شود. پلاسمای غنی از پلاکت موجب افزایش سرعت بهبود، کاهش درد و بهبود بیماری‌هایی نظیر عارضه آرنج تنیس باز و گلف باز می‌شود.

این روش درمانی در مطب انجام شده و شامل تولید منبع بسیار غلیظ شده‌ی پلاکت با استفاده از خون بیمار و تزریق این پلاسمای غنی از پلاکت به تاندون آسیب دیده و ملتهب می‌شود.

پلاسمای غنی از پلاکت دارای فاکتورهای رشد و سایر مواد مفید است که التیام و بازسازی بافت را تحریک می‌کند. تحقیقات نشان داده است که پی‌ آر پی گزینه درمانی ایمن و موثر برای بهبود عارضه آرنج گلف باز محسوب می‌شود.

جراحی

برای درمان این عارضه معمولاً جراحی لازم نیست. اما در صورتی که علائم و بیماری شما به مدت ۶ تا ۱۲ ماه به درمان پاسخ نداد، جراحی ممکن است یکی از گزینه‌های درمانی محسوب شود. روش جدیدی به نام روش تنکس ابداع شده که شامل برداشت بافت اسکار در ناحیه درد تاندون بوده و با کمترین میزان تهاجم و با هدایت اولتراسوند انجام می‌شود.

راه‌های پیشگیری از ابتلا به آرنج گلف بازان

در صورتی که با انجام ورزش، آرنج گلف باز ایجاد شده است، می‌توان با گرم کردن مچ دست و ساعد قبل از ورزش، تا حد زیادی از آسیب جلوگیری کرد. همچنین می‌توان با بهبود تجهیزات و تکنیک ورزشی احتمال بروز این عارضه را کاهش داد.

به عنوان مثال، در صورتی که تنیس بازی می‌کنید، سعی کنید از دسته راکت بزرگ‌تر استفاده کرده یا می‌توانید رشته‌های راکت خود را شل‌تر کنید. اگر در کلاس تنیس شرکت می‌کنید، با مربی خود در خصوص روش بهبود تکنیک سرویس و فورهند خود صحبت کنید تا فشار کمتری به ساعد وارد شود.

در صورتی که حین انجام کار به آرنج گلف باز مبتلا شده‌اید، استفاده از بریس احتمال حمایت و بهبود مچ دست شما را افزایش داده و عملکرد تاندون‌های شما را بهبود می‌بخشد. همچنین استفاده از این وسیله می‌تواند زمانی که حرکات کششی ملایم انجام داده یا به بازوی خود استراحت می‌دهید مورد استفاده قرار گیرد.

سوالات متداول

تفاوت بین عارضه آرنج تنیس بازان و گلف باز در چیست؟

همچون آرنج گلف‌ بازان، آرنج تنیس باز نیز به دلیل استفاده مکرر مچ دست و بازو برای پرتاب، بلند کردن یا ضربه زدن در ورزش ایجاد می‌شود. تفاوت این دو عارضه در آن است که درد در آرنج تنیس باز در قسمت بیرونی آرنج ایجاد می‌شود.

چه مدت طول می کشد تا آرنج گلف بازان بهبود یابد؟

خوشبختانه، بیشتر مردم بدون نیاز به جراحی و توسط درمان‌های عادی پس از شش هفته بهبود می‌یابند.

آیا باید آرنج گلف بازان را ماساژ داد؟

بله. ماساژ دادن عضلات ساعد موجب بهبود عملکرد شده و همچنین التهاب تاندون را کاهش می‌دهد.

آیا آرنج گلف بازان درمان می‌شود؟

در اغلب اوقات، این عارضه از طریق مراقبت و فیزیوتراپی به طور کامل برطرف می‌شود و نیازی به درمان بیشتر نخواهد بود. البته این بدان معنا نیست که می‌توان این عارضه را نادیده گرفت.

آیا بلند کردن وزنه برای آرنج گلف باز خوب است؟

متخصصان طب فیزیکی معمولاً تمرینات خاصی را برای درمان آرنج گلف باز معرفی می‌کنند و این تمرینات احتمال دارد که شامل وزنه برداری شود. با این وجود قبل از انجام هر کاری با پزشک خود مشورت کنید.

برای درمان آرنج گلف بازان از انجام چه کارهایی باید اجتناب کنیم؟

در صورت بروز عارضه آرنج گلف‌ بازان فعالیت‌های زیر را انجام ندهید.

  • کارهایی نظیر وزنه زدن، رانندگی و نوشتن
  • استفاده بیش از حد و مکرر از آرنج نظیر صخره نوردی، گلف، پرتاب، ورزش راکت، یا وزنه برداری
  • بلند کردن وزنه با بالاتنه

چگونه باید با آرنج گلف باز خوابید؟

در هنگام خوابیدن سعی کنید موارد زیر را انجام دهید:

  • از خوابیدن روی بازوی آسیب دیده خودداری کنید.
  • سعی کنید در هنگام دراز کشیدن بازوی خود را صاف در کنار بدن خود قرار دهید.
  • در هنگام خواب بازوهای خود را بالای سر خود قرار ندهید.

آرنج گلف بازان
فهرست مطالب
مقالات مرتبط
مشاوره رایگان