شانه درد به چه علت است و چه درمانی دارد؟

شانه دارای دامنه حرکتی گسترده‌ای می‌باشد. بروز مشکل برای شانه، توانایی شخص برای حرکت آزادانه را مختل کرده و می‌تواند باعث بروز درد شدیدی شود. شانه درد دارای دلایل مختلفی می‌باشد و شایع‌ترین این دلایل به تاندون‌های شانه مربوط هستند. در صورت عدم بهبود درد پس از چند روز، بایستی جهت استفاده از بهترین روش‌های درمان شانه‌ درد به متخصص مراجعه شود.

دلایل شانه درد چیست؟

 در ارتباط با علت شانه درد بایستی توجه شود که بیشتر مشکلات مرتبط با شانه به چهار گروه زیر تقسیم می‌شوند:

  • التهاب یا پارگی تاندون
  • عدم ثبات
  • التهاب مفصل
  • شکستگی استخوان

دلایل کمتر شایع بروز شانه‌ درد شامل وجود تومور، عفونت و مشکلات مرتبط با اعصاب می‌باشند.

تاندونیت

تاندونیت

تاندون رشته‌ای است که عضله را به استخوان متصل می‌کند. تاندونیت در بیشتر موارد در اثر التهاب تاندون ایجاد می‌شود.

به طور کلی تاندونیت به دو حالت زیر بروز می‌کند:

  • حاد: پرتاب توپ با شدت زیاد و یا انجام سایر فعالیت‌ها و حرکات در بالای سر در حین کار یا ورزش می‌تواند سبب بروز تاندونیت حاد شوند.
  • مزمن: بیماری‌های تخریبی مانند التهاب مفصل و یا ساییدگی ناشی از افزایش سن می‌تواند سبب بروز تاندونیت مزمن شوند.

چهار تاندون روتاتور کاف (تاندون‌های چرخاننده شانه) و تاندون دوسر بازو بیش از دیگر تاندون‌های شانه دچار آسیب‌ دیدگی می‌شوند. روتاتور کاف از چهار عضله کوچک و تاندون‌هایی تشکیل شده است که سر استخوان بازو را پوشش داده و آن را در حفره شانه نگه می‌دارند. روتاتور کاف به حرکت و ثبات شانه کمک می‌کند.

تاندونیت در صورتی که شامل پارگی روتاتور کاف نباشد، در بیشتر موارد بدون جراحی قابل درمان می‌باشد.

به همین دلیل، جهت درمان تاندونیت معمولاً بر استفاده از روش‌های بدون جراحی تاکید می‌شود. در بسیاری از موارد درد و عملکرد شانه با استفاده از روش‌های زیر بهبود پیدا می‌کند:

  • تغییر در نحوه انجام فعالیت‌ها
  • مصرف داروهای ضد التهاب
  • تزریق کورتیکواستروئید در مفصل شانه
  • استفاده از یخ یا حرارت بر روی مفصل شانه
  • تمارین ورزشی مربوط به دامنه حرکتی یا فیزیوتراپی

در صورت عدم تاثیر این روش‌ها و یا در صورت شدید بودن تاندونیت و پارگی تاندون، بایستی جهت ارزیابی تاثیر مثبت در مورد استفاده از جراحی به پزشک مراجعه شود.

پارگی تاندون

پارگی تاندون

پارگی تاندون می‌تواند در اثر آسیب‌ دیدگی شدید یا تغییرات تخریبی در تاندون در اثر افزایش سن، استفاده بیش از حد در بلندمدت و یا ساییدگی و یا آسیب ناگهانی ایجاد شود. امکان دارد پارگی جزئی باشد و یا به طور کامل سبب جدا شدن تاندون از اتصال به استخوان شود. در اکثر موارد پارگی تاندون با جدا شدن مفصل از محل اتصال خود همراه است. آسیب‌ دیدگی تاندون روتاتور کاف و دو سر بازو از جمله شایع‌ترین این آسیب‌ها محسوب می‌شوند.

اگر آسیب ناشی از تاندونیت چنان شدید باشد که تاندون‌ها به صورت جزئی و یا کامل دچار پارگی شده باشند، امکان دارد برای ترمیم پارگی و کمک به تقویت عضلات و تاندون‌ها به جراحی نیاز باشد. جراحان در استفاده از تکنیک‌های پیچیده جراحی جهت ترمیم پارگی یا آسیب‌دیدگی تاندون و خارج کردن هر گونه بافت اسکار یا بورس آسیب‌دیده که می‌تواند سبب التهاب شده باشد، مهارت دارند.

بورسیت شانه

بورسیت شانه

بورس‌ها کیسه‌های کوچک حاوی مایع هستند که در مفاصل بدن قرار دارند. بورس مانند ضربه‌گیر بین استخوان‌ها عمل کرده و به کاهش اصطکاک بین عضلات و استخوان‌ها کمک می‌کنند.

در برخی از مواقع، استفاده بیش از حد از شانه سبب التهاب و ورم بورس بین روتاتور کاف و بخشی از استخوان کتف به نام آکرومیون می‌شود. در این حالت ممکن است عارضه بورسیت ساب آکرومیال ایجاد شود.

بورسیت معمولاً همراه با تاندونیت روتاتور کاف بروز می‌کند. امکان دارد بافت‌های موجود در شانه ملتهب و دردناک شوند. در این حالت ممکن است بسیاری از فعالیت‌های روزانه مانند شانه کردن و لباس پوشیدن برای شخص دشوار شوند.

در ارتباط با بهترین درمان شانه‌ درد ناشی از بورسیت بایستی ذکر شود که روش درمان به نوع بورسیت ایجاد شده بستگی دارد. بورسیت مزمن توسط کاهش میزان فعالیت‌هایی که سبب بروز ورم می‌شوند، درمان می‌شود. در برخی از موارد، امکان دارد ثابت نگه داشتن عضو آسیب‌ دیده با اسپلینت یا آتل اجباری باشد. همچنین، درمان می‌تواند شامل استفاده از ابزار طبی محافظ شانه و داروهای ضد التهابی (مانند ایبوپروفن، ناپروکسین، سلبرکس) برای چند هفته باشد. استفاده از یخ، دو یا سه بار در روز برای مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه تا زمان رفع ورم توصیه می‌شود. امکان دارد ورم برای چند هفته بهبود پیدا نکند. در این موارد نباید از حرارت استفاده شود، چرا که سبب افزایش التهاب می‌شود.

تزریق استروئید در بورس می‌تواند سبب کاهش ورم و التهاب شود؛ ولی امکان دارد سبب بروز عوارض ناخواسته (عفونت، آتروفی پوست، درد مزمن) شود. بهتر است از تزریق کورتیزون برای مواردی استفاده شود که بورس‌ها با روش‌های فوق بهبود پیدا نمی‌کنند. همچنین، در همه مواردی که بورس دچار عفونت می‌شود نباید از تزریق کورتیزون استفاده شود.

عفونت بورس به ارزیابی فوری توسط پزشک نیاز دارد. امکان دارد پزشک جهت کاهش اندازه بورس و جمع‌آوری مایع مورد نیاز برای تشخیص عفونت، مایع بورس را با سرنگ تخلیه کند. جهت از بین بردن باکتری به مصرف آنتی‌بیوتیک نیاز می‌باشد. خطر اصلی مربوط به این نوع بورسیت، احتمال گسترش باکتری در خون است. مانند دیگر انواع التهاب بورس، استفاده از یخ، استراحت و مصرف داروهای ضد التهابی سبب بهبود ورم و التهاب می‌شود.

دررفتگی شانه

دررفتگی شانه

بی‌ثباتی شانه زمانی ایجاد می‌شود که سر بخش فوقانی استخوان بازو از حفره شانه خارج شود. این حالت می‌تواند در اثر آسیب ناگهانی یا استفاده بیش از حد ایجاد شود.

امکان دارد دررفتگی شانه جزئی باشد. در این صورت قسمت گوی مفصل (بخش کروی مفصل) شانه به صورت جزئی از حفره خارج می‌شود. این حالت نیمه دررفتگی نامیده می‌شود. دررفتگی کامل به این معنی است که قسمت گوی مفصل شانه به طور کامل از حفره خارج شود.

زمانی که رباط‌ها، تاندون‌ها و عضلات اطراف شانه شل یا پاره شوند، امکان دارد دررفتگی به طور مکرر ایجاد شود. دررفتگی مکرر به صورت جزئی یا کامل در زمان بالا بردن دست و یا دور کردن دست از بدن می‌تواند سبب بروز درد و بی‌ثباتی شود. دررفتگی مکرر می‌تواند سبب افزایش احتمال التهاب مفصل شود.

جهت درمان دررفتگی شانه در بسیاری از موارد، جراح یا متخصص ارتوپدی از روش‌های غیرجراحی برای درمان علائم پس از قرار دادن قسمت فوقانی استخوان بازو در حفره شانه استفاده می‌کند. امکان دارد پزشک استفاده از روش‌های غیر تهاجمی زیر را برای کاهش درد و ورم و بازیابی عملکرد توصیه کند:

  • تغییر در نحوه انجام فعالیت و یا ثابت نگه داشتن با استفاده از آویز دست
  • مصرف داروهای ضد التهابی
  • استفاده از یخ یا حرارت در قسمت مفصل شانه
  • استفاده از تمارین تقویتی یا فیزیوتراپی

در صورتی که دررفتگی شانه بسیار شدید باشد و با پارگی تاندون و رباط همراه باشد، امکان دارد به جراحی نیاز باشد.

شکستگی

شکستگی

شکستگی استخوان معمولاً شامل استخوان‌های ترقوه، استخوان بازو و استخوان کتف می‌باشد.

شکستگی استخوان شانه در افراد مُسن معمولاً در اثر افتادن از ارتفاع یا زمین خوردن می‌باشد. در افراد جوان‌تر، شکستگی معمولاً در اثر آسیب‌هایی مانند تصادفات وسایل نقلیه یا آسیب ناشی از ورزش پر برخورد می‌باشد.

شکستگی معمولاً باعث بروز درد شدید، ورم و کبودی در ناحیه شانه می‌شود.

شکستگی شانه (بدون جابه‌جاشدگی) در بیشتر موارد به ثابت نگه داشتن در آویز دست نیاز دارد تا زمانی که شکستگی به اندازه‌ای بهبود پیدا کند که شخص بتواند بدون خطر جابه‌جایی قطعات استخوان شکسته، دست خود را حرکت دهد.

در صورت جابه‌جا شدن قطعات استخوان شکسته، امکان دارد استفاده از جراحی جهت نزدیک کردن قطعات به یکدیگر و ثابت نگه داشتن آن‌ها با سیم، پین، صفحه یا پیچ ضروری باشد.

در صورتی که قسمت توپی شکل در بخش فوقانی استخوان بازو شکسته باشد، امکان دارد به تعویض مفصل شانه نیاز باشد.

آرتروز

آرتروز

درد شانه می‌تواند در اثر التهاب مفصل نیز ایجاد شود. التهاب دارای انواع مختلفی است. شایع‌ترین نوع این عارضه در شانه، آرتروز می‌باشد. معمولاً در میانسالی علائمی مانند ورم، درد و خشکی یا سفتی بروز می‌کنند. آرتروز به مرور زمان ایجاد شده و درد ناشی از آن با گذشت زمان تشدید می‌شود.

آرتروز می‌تواند به آسیب‌های مربوط به محل کار یا ورزش یا ساییدگی مزمن مرتبط باشد. دیگر انواع آرتروز می‌توانند به پارگی روتاتور کاف، عفونت و یا التهاب پوشش مفصل مربوط شوند.

معمولاً افراد جهت کاهش درد آرتروز، از حرکت دادن شانه خودداری می‌کنند. این مساله در برخی از مواقع می‌تواند سبب سفت یا خشک شدن بافت‌های نرم مفصل و در نهایت محدودیت حرکتی همراه با درد در شانه شود.

آرتریت سپتیک (عفونی) نیز می‌تواند بر مفصل شانه و دیگر مفاصل اثر منفی بگذارد.

درمان‌های اولیه جهت بهبود آرتروز شانه شامل استفاده از جراحی نمی‌شود. روش‌های درمان آرتروز شانه شامل:

  • استراحت و بی‌حرکت نگه داشتن شانه
  • مصرف داروهای بدون نیاز به نسخه شامل داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی
  • فیزیوتراپی
  • استفاده از یخ در قسمت شانه
  • مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک
  • مصرف مکمل‌های گلوکوزامین و کندروئیتین

در صورت عدم تأثیر روش‌های فوق، ممکن است پزشک تشخیص دهد که انجام جراحی ضروری است.

درد عصبی

درد عصبی

در ارتباط با شانه‌ درد عصبی و همچنین درد شانه که به دست بزند و یا انتقال درد شانه به سمت گردن، بایستی ذکر شود که آسیب عصبی می‌تواند سبب بروز درد از گردن تا پشت بازوها و در برخی از مواقع ایجاد درد در دست و  قسمت پشت شانه شود. امکان دارد عصب دچار مشکل شده باشد و یا توسط دیگر ساختارها مانند مهره‌ها و دیسک‌های ستون فقرات دچار فشردگی شود و یا در اثر مواد التهابی تحریک شده باشد. درد دست و همچنین شانه‌ درد عصبی معمولاً با تغییر در حس‌ها و ضعف همراه است.

رمان شانه‌ درد ناشی از درد عصبی با استفاده از فیزیوتراپی، تزریق کورتیزون، ماساژ و توصیه در ارتباط با حفظ وزن ایده‌آل انجام می‌شود. هدف از درمان، کاهش فشار و رفع تنش از روی اعصاب و عضلات است.

در صورتی که درد عصبی به مهره‌ها و دیسک‌های ستون فقرات مرتبط باشد، بسته به نوع عارضه امکان دارد از جراحی استفاده شود.

شانه یخ زده

شانه یخ زده

عارضه شانه یخ‌ زده سبب سفتی، خشکی و درد در مفصل شانه می‌شود. علائم این عارضه معمولاً به تدریج ایجاد شده و سپس تشدید می‌شود. با گذشت زمان، علائم پس از ۱ تا ۳ سال بهبود پیدا می‌کنند.

مفصل شانه در کپسولی از بافت پیوندی قرار گرفته است. شانه یخ‌ زده زمانی ایجاد می‌شود که این کپسول در اطراف مفصل شانه ضخیم و سفت شده و سبب محدودیت حرکتی مفصل شانه می‌شود.

علت بروز این عارضه به طور کامل مشخص نمی‌باشد. ولی احتمال بروز شانه یخ‌ زده پس از بی‌حرکت نگه داشتن شانه برای مدت طولانی (پس از جراحی یا شکستگی بازو) بیشتر می‌باشد.

درمان شانه یخ‌ زده در سه مرحله انجام می‌شود:

  1. تسکین درد: جهت درمان درد شانه یخ‌ زده بایستی از انجام حرکتی که سبب بروز درد می‌شوند خودداری شود. شانه بایستی به آرامی حرکت داده شود. جهت تسکین درد می‌توان از پاراستامول یا ایبوپروفن استفاده کرد.
  2. بهبود درد و ورم با داروهای قوی‌تر: امکان دارد تزریق استروئید در شانه سبب بهبود ورم شود.
  3. ادامه تمارین مربوط به مفصل شانه: پس از کاهش درد شانه، بایستی از تمارین ورزشی شانه در منزل و یا با نظارت متخصص فیزیوتراپی استفاده شود.

بسته به میزان درد و سفتی مفصل شانه، امکان دارد ترکیبی از روش‌های فوق استفاده شود.

بهبود درد و ورم با داروهای قوی‌تر معمولاً فقط برای مدت کوتاه استفاده می‌شود، چرا که می‌تواند سبب بروز عوارض شود.

ایمپینجمنت

ایمپینجمنت

ایمپینجمنت یا گیر افتادگی شانه زمانی ایجاد می‌شود که قسمت فوقانی استخوان کتف، زمانی که بازو و دست از بدون دور می‌شوند، بر روی بافت‌های نرم زیرین فشار وارد می‌کند. در زمان بالا رفتن دست، استخوان کتف بر روی تاندون‌های روتاتور کاف و بورس‌ها ساییده شده و یا گیر می‌کند.  این حالت منجر به بروز بورسیت یا تاندونیت و در نهایت سبب بروز درد و محدودیت حرکتی می‌شود.

هدف از درمان ایمپینجمنت شانه، کاهش درد و بازیابی عملکرد شانه می‌باشد. درمان این عارضه شامل استراحت، استفاده از یخ، مصرف داروهای ضد التهابی بدون نیاز به نسخه، تزریق دارو و فیزیوتراپی می‌باشد.

در صورت عدم تاثیر روش‌های فوق در رفع درد، از جراحی استفاده می‌شود.

آرتروز سپتیک یا عفونی

آرتروز سپتیک یا عفونی

آرتروز سپتیک نوعی عفونت دردناک در مفصل است که در اثر انتقال میکروب‌ها از دیگر قسمت‌های بدن و از طریق جریان خون ایجاد می‌شود. این عارضه همچنین در زمان انتقال مستقیم میکروب به مفصل در اثر بروز آسیب‌دیدگی‌هایی مانند گازگرفتگی توسط حیوانات و یا ضربه ایجاد می‌شود.

کودکان و بزرگسالان بیشتر در معرض ابتلا به این عارضه قرار دارند. افرادی که دارای مفاصل مصنوعی هستند نیز در معرض بروز این عارضه هستند. اگرچه این عارضه بیشتر بر زانوها اثر می‌گذارد، ولی آرتروز سپتیک می‌تواند بر شانه‌ها و دیگر مفاصل نیز اثر منفی بگذارد.

پزشکان از روش تخلیه مفصل و مصرف داروهای آنتی‌بیوتیک برای درمان آرتروز سپتیک استفاده می‌کنند.

تخلیه مفصل

خارج کردن مایع مفصل آسیب‌ دیده ضروری می‌باشد. روش‌های تخلیه مفصل شامل:

  • استفاده از سوزن مخصوص. در برخی از موارد، پزشک می‌تواند مایع عفونی را با سوزن مخصوص که وارد فضای مفصلی می‌شود خارج کند.
  • آرتروسکوپی. در این روش، یک لوله انعطاف‌پذیر دارای یک دوربین از طریق یک برش کوچک وارد مفصل می‌شود. سپس لوله‌های مخصوص تخلیه از طریق برش ایجاد شده، وارد ناحیه اطراف مفصل می‌شوند.
مصرف داروهای آنتی بیوتیک

جهت انتخاب بهترین داروی مورد نیاز، پزشک بایستی نوع میکروبی که باعث عفونت شده است را تشخیص دهد. معمولاً در ابتدا داروهای آنتی‌بیوتیک از طریق سیاهرگ در بازو مورد استفاده قرار می‌گیرند. سپس امکان دارد از داروهای آنتی‌بیوتیک خوراکی استفاده شود.

معمولاً روند درمان به دو تا شش هفته زمان نیاز دارد. عوارض ناشی از مصرف آنتی‌ بیوتیک شامل حالت تهوع، استفراغ و اسهال می‌باشند. امکان بروز واکنش آلرژیک نیز وجود دارد. در ارتباط با عوارض ناشی از مصرف دارو می‌توان با پزشک مشورت کرد.

برداشتن مفصل مصنوعی

اگر مفصل مصنوعی عفونی شود، معمولاً درمان شامل برداشتن مفصل و تعویض موقتی آن با یک اسپیسر (spacer) (دستگاهی که با سیمان آنتی بیوتیک ساخته شده است) مفصل می‌باشد. چند ماه بعد، مفصل جدید در شانه کار گذاشته می‌شود.

در صورت عدم امکان برداشتن مفصل مصنوعی، امکان دارد پزشک مفصل را تمیز کرده و بافت آسیب‌ دیده را خارج کند، ولی مفصل مصنوعی را در محل خود نگه دارد. سپس از آنتی‌ بیوتیک داخل وریدی و بعد از آنتی‌ بیوتیک خوراکی برای مدت چند ماه جهت جلوگیری از بروز مجدد عفونت استفاده می‌شود.

حمله قلبی

حمله قلبی

حمله قلبی زمانی بروز می‌کند که جریان خون به قلب به طور قابل توجهی کاهش پیدا کرده و یا مسدود شود. انسداد معمولاً در اثر تجمع چربی، کلسترول یا دیگر مواد در سرخرگ‌های قلب ایجاد می‌شود.

امکان دارد حمله قلبی به صورت درد در شانه، دست‌ها، کمر، گردن، فک، دندان‌ها و یا در برخی از مواقع در قسمت فوقانی شکم بروز کند. بنابراین بعضی از مواقع علت شانه‌درد بروز حمله قلبی می‌باشد. در مورد ارتباط درد شانه چپ و قلب بایستی گفته شود که در بیشتر مواقع حمله قلبی سبب بروز درد در شانه چپ می‌شود.

در هر دقیقه پس از حمله قلبی، بخش بیشتری از بافت قلب دچار آسیب‌ دیدگی یا مرگ می‌شود. جهت رفع مشکل مربوط به جریان خون و بازیابی سطح اکسیژن به درمان فوری نیاز می‌باشد. نوع روش درمان حمله قلبی به این بستگی دارد که جریان خون به طور جزئی و یا کامل دچار انسداد شده باشد.

راه‌های تشخیص علت شانه‌ درد

پزشک جهت تشخیص علت درد شانه، سابقه پزشکی شخص را بررسی کرده و سپس از معاینه بدنی برای بررسی هر گونه مشکل ساختاری و رد احتمال هر گونه مشکل مربوط به ستون فقرات یا گردن استفاده می‌کند.

پزشک جهت ارزیابی قدرت و انعطاف‌پذیری شانه، دامنه حرکتی شانه را بررسی می‌کند. به این منظور بازو در جهات مختلف مانند بالای سر، روبرو و پشت سر حرکت داده شده و همچنین چرخش ۹۰ یا ۱۸۰ درجه نیز انجام می‌شود.

همچنین جهت ارزیابی دقیق‌تر ممکن است از روش‌های زیر نیز استفاده شود:

  • تصویربرداری با اشعه ایکس. این روش جهت تشخیص خار استخوانی، التهاب مفصل و دیگر مشکلات مرتبط با استخوان و درد شانه به پزشک کمک می‌کند. همچنین ممکن است پزشک از آرتروگرام (تزریق رنگ برای مشاهده دقیق‌تر جزئیات) استفاده کند.
  • ام آر آی. در این روش از امواج رادیویی و آهنربای قدرتمند برای تهیه تصاویر با جزئیات دقیق از شانه استفاده می‌شود.
  • سی تی اسکن. در این روش، از تصویربردرای با اشعه ایکس از زوایای مختلف استفاده می‌شود. زمانی که این تصاویر همراه با یکدیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند، دید بهتری در ارتباط با وضعیت شانه به پزشک ارائه می‌دهند.
  • الکترومیوگرافی. از این روش برای اندازه‌گیری فعالیت الکتریکی در عضلات و ارزیابی هر گونه مشکل مرتبط با اعصاب استفاده می‌شود.
  • آرتروسکوپی. در این روش جراحی، از یک دوربین کوچک فیبر نوری برای مشاهده تصاویر با کیفیت بالا از شانه استفاده می‌شود. در برخی از موارد، پزشک با استفاده از این روش قادر به درمان عارضه می‌باشد.

چه زمانی به دکتر مراجعه کنیم؟

شانه‌ درد سمت چپ می‌تواند در برخی از مواقع نشان‌ دهنده حمله قلبی باشد. در صورت بروز فشار ناگهانی یا درد در شانه به اورژانس مراجعه کنید؛ خصوصاً اگر که درد از قفسه سینه به قسمت چپ فک، بازوی چپ یا قسمت چپ گردن منتقل می‌شود و یا همراه با درد علائم نفس تنگی، سرگیجه یا تعریق وجود دارند.

در صورت بروز آسیب‌ دیدگی شدید و بروز درد شدید، ورم، کبودی یا خونریزی در قسمت شانه به اورژانس مراجعه کنید.

در صورت وجود موارد زیر بایستی به پزشک مراجعه شود:

  • درد شانه به همراه تب، ورم یا قرمزی
  • دشواری در حرکت دادن شانه
  • وجود درد برای بیش از ۲ تا ۴ هفته، حتی پس از درمان در منزل
  • ورم شانه
  • تغییر رنگ پوست در ناحیه شانه به رنگ قرمز یا آبی

چگونه می‌توان از درد شانه پیشگیری کرد؟

تمارین ورزشی مربوط به شانه می‌توانند به کشش و تقویت عضلات و تاندون‌های روتاتور کاف کمک کنند. در ارتباط با فیزیوتراپی شانه‌ درد بایستی اشاره شود که متخصص فیزیوتراپی یا کاردرمانی نحوه صحیح انجام این تمارین را به شخص آموزش خواهد داد.

در صورتی که شخص قبلاً دچار مشکلات مرتبط با شانه شده باشد، بایستی جهت جلوگیری از بروز آسیب در آینده، از یخ برای مدت ۱۵ دقیقه پس از ورزش استفاده شود.

پس از بروز بورسیت یا تاندونیت، انجام تمارین ساده به طور روزانه می‌تواند از ایجاد عارضه شانه یخ‌ زده جلوگیری کند.

سوال‌های رایج در مورد درمان شانه‌درد

آیا پریودی می‌تواند سبب بروز شانه‌ درد شود؟

در ارتباط با درد شانه در پریودی بایستی توجه شود که به همراه درد و سفتی، اندومتریوز دیافراگمی می‌تواند سبب بروز درد شود و معمولاً این درد در مواقع به خصوصی در دوران پریودی تشدید می‌شود. علائم این حالت شامل: سفتی و درد در قفسه سینه، درد و خشکی در قسمت شانه می‌باشند.

آیا درد شانه می‌تواند نشان‌دهنده وجود عارضه‌های دیگر باشد؟

شانه‌ درد معمولاً در اثر مشکلات مرتبط با مفصل شانه یا عضلات، رباط‌ها یا تاندون‌های اطراف شانه ایجاد می‌شود. ولی در برخی از مواقع عامل اصلی بروز درد می‌تواند قلب، معده یا موارد دیگر باشد. به این نوع درد، شانه‌ درد ارجاعی گفته می‌شود.

آیا امکان دارد شانه‌ درد خود به خود بهبود پیدا کند؟

شانه‌ درد معمولاً با گذشت زمان بهبود پیدا می‌کند، ولی ممکن است به این منظور، به ۲ تا ۳ سال زمان نیاز باشد. امکان دارد شانه‌ درد بسیار شدید باشد و همچنین ممکن است خصوصاً در زمان شب، درد ناگهانی عضلانی (اسپاسم عضلانی) ایجاد شود. امکان دارد برای تسکین درد به داروی مُسکن نیاز باشد.

بورسیت شانه باعث بروز چه علائمی می‌شود؟

امکان دارد درد شدید و یا حساسیت به لمس خفیف ایجاد شود. دیگر علائم بورسیت شانه شامل: خشکی و سفتی یا احساس ورم و کاهش دامنه حرکتی به همراه درد در شانه می‌باشند.

آیا امکان دارد درد شانه به مشکلات قلبی مرتبط باشد؟

برخی از عارضه‌های قلبی می‌توانند سبب بروز شانه‌ درد شوند. شایع‌ترین عارضه مرتبط با درد شانه، حمله قلبی می‌باشد ولی دیگر عارضه‌های قلبی نیز می‌توانند سبب بروز درد شانه شوند.

آیا مشکلات مرتبط با کیسه صفرا می‌توانند سبب بروز درد شانه شوند؟

ورم و التهاب کیسه صفرا می‌تواند سبب تحریک عصب فرنیک شود. این عصب از قسمت شکم و در امتداد قفسه سینه و گردن قرار گرفته است. در ارتباط با شانه‌ درد سمت راست بایستی توجه شود ک هر بار پس از مصرف  مواد غذایی چرب، عصب فرنیک تحریک شده و سبب بروز درد ارجاعی در قسمت شانه سمت راست می‌شود.

علت بروز درد شانه هنگام نفس کشیدن چیست؟

بیماری پلورزی در اثر التهاب لایه‌هایی که ریه‌ها را پوشش می‌دهند، ایجاد می‌شود. شایع‌ترین علائم پلورزی درد شدید قفسه سینه در زمان تنفس عمیق می‌باشد. البته درد در شانه نیز احساس می‌شود. امکان دارد درد در زمان عطسه، سرفه یا حرکت کردن تشدید شده و ممکن است با تنفس کوتاه و سطحی بهبود پیدا کند.

چه زمانی پس از شانه درد بایستی به پزشک مراجعه شود؟

انجام برخی از اقدامات در منزل می‌تواند سبب تسکین درد شانه شود. در صورت عدم بهبود درد شانه پس از دو هفته بایستی به پزشک مراجعه شود.

شانه درد
فهرست مطالب
مشاوره رایگان